Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 4. 2021,
8.55

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

NHL liga NHL Pittsburgh Penguins Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Jeff Carter

Ponedeljek, 12. 4. 2021, 8.55

3 leta

Jeff Carter odhaja v Pittsburgh

S Kopitarjem pisal zgodovino, zdaj zapušča Los Angeles

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Anže Kopitar Jeff Carter Los Angeles Kings | Jeff Carter ni več soigralec Anžeta Kopitarja. | Foto Reuters

Jeff Carter ni več soigralec Anžeta Kopitarja.

Foto: Reuters

Napadalec Jeff Carter, eden ključnih hokejistov Los Angeles Kings, ki jih v severnoameriški ligi NHL kot kapetan vodi tudi Slovenec Anže Kopitar, je zamenjal delodajalca. Vodstvo kraljev je namreč 36-letnega Američana, ki je to sezono na 40 tekmah zbral 19 točk, skupno za kralje odigral kar 594 tekem, poslalo k Pittsburgh Penguins. Napadalec Alex Iafallo pa je danes podaljšal pogodbo s Kralji še za štiri leta.

NY Rangers - NY Islanders
Sportal Colorado pred tekmama z Los Angeles Kings prišel na vrh lige NHL

Izkušeni ameriški hokejist Jeff Carter, ki je s kralji osvojil dva Stanleyjeva pokala (2012, 2014) in imel z njimi pogodbo do konca sezone 2021/22, bo kariero tako nadaljeval pri pingvinih, tretjeuvrščeni ekipi skupine MassMutual. Kralji so v zameno zanj dobili dodatna dva izbora na naboru 2022 in 2023, poroča STA.

Doslej je Carter v ligi NHL v dresih Los Angeles Kings, Columbus Blue Jackets in Philadelphia Flyers na 1.080 tekmah rednega dela zbral 751 točk (390 golov, 361 podaj), odigral pa je tudi 120 tekem končnice boja za Stanleyjev pokal in zbral 74 točk (39 golov, 35 podaj).

Veselje Jeffa Carterja in Anžeta Kopitarja po zadetku Američana na šesti tekmi finala lige NHL med Los Angelesom in New Jerseyjem leta 2012. Kralji so zmagali s 6:1 in postali prvaki, Carter pa se je podpisal pod dva zadetka.  | Foto: Reuters Veselje Jeffa Carterja in Anžeta Kopitarja po zadetku Američana na šesti tekmi finala lige NHL med Los Angelesom in New Jerseyjem leta 2012. Kralji so zmagali s 6:1 in postali prvaki, Carter pa se je podpisal pod dva zadetka. Foto: Reuters

Ko je Los Angeles leta 2012 postal prvak lige NHL, je Carter na 20 tekmah končnice prispeval kar osem zadetkov in 13 podaj, še bolj učinkovit pa je bil dve leti pozneje, ko je v izločilnem delu lige NHL dosegel deset zadetkov in se podpisal pod 25 podaj. V tej sezoni je igral v povprečju na tekmo najmanj po sezoni 2005/06. Na ledu je prebil le dobrih 16 minut.

V moštvu iz Los Angelesa igrajo po odhodu Carterja le še štirje hokejisti, ki so pomagali Kings do naslovov leta 2012 in 2014. To so Dustin Brown, Drew Doughty, Jonathan Quick in slovenski as Anže Kopitar, dolgoletni kapetan kraljev.

Iafallo ostaja še štiri leta 

So pa Kralji še za štiri leta podaljšali pogodbo s 27-letnim ameriškim napadalcem Alexom Iafallom. Na sezono bo zaslužil povprečno 4 milijone dolarjev, letos, v svoji četrti sezoni pri LA Kings, pa je na 39 tekmah dosegel 25 točk za 11 golov in 14 asistenc.

Ne spreglejte