Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 7. 2017,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

liga CHL liga QMJHL Shawinigan Cataractes liga NHL Pittsburgh Penguins Jan Drozg

Nedelja, 2. 7. 2017, 12.00

6 let, 6 mesecev

V svoji ekipi ga želijo SHAWINIGAN CATARACTES

Drozg na kampu Pittsburgh Penguins, še drugič zapored so ga izbrali na naboru CHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Jan Drozg | Foto Hokejska zveza Slovenije

Foto: Hokejska zveza Slovenije

Slovenski hokejist Jan Drozg je zadnje dni preživel na taboru za novince Pittsburgh Penguins, ki so ga na naboru lige NHL pretekli teden izbrali 152. po vrsti. V tem času si je 18-letnika, ki bo kariero najverjetneje nadaljeval v okviru mladinske lige CHL, v svojih  vrstah zaželel klub Shawinigan Cataractes. Na naboru so ga izbrali kot 41.

Pestri dnevi so za in pred mladim slovenskim krilnim napadalcem Janom Drozgom. Pred dobrim tednom je v domovini v družbi najbližjih spremljal nabor najkakovostnejše hokejske lige na svetu in bil presrečen, ko je slišal, da so ga aktualni prvaki Pittsburgh Penguins izbrali kot 152.

Ne le fitnes in hokej, tudi nasveti za prihodnost

Že dva dneva pozneje je sedel na letalu za Pittsburgh, kjer je od srede do sobote potekal tabor za novince. Na njem se je okoli 40 povabljenih hokejistov, ki so bili letos ali pa v preteklosti izbrani na naborih oz. so prosti igralci, spoznalo z organizacijo in nasveti, ki bi jim utegnili priti prav v prihodnosti.

Na štiridnevnem kampu so upi delali tako ob ledu (fitnes) kot na ledu, se udeležili team-buildinga, prenašali znanje na majhne otroke, zaigrali na tekmi 3 na 3 in poslušali povabljene govorce (med temi sta bila tudi nekdanji hokejist Pittsburgha Kevin Stevens in generalni direktor Pittsburgh Steelers iz lige NFL Kevin Colbert), ki so jim dali nekaj napotkov o tem, kako postati in uspeti kot profesionalni športnik.

"Fizično jih nismo 'ubili'. Trenirali smo normalno in jim pokazali, da se veliko stvari dogaja tudi zunaj ledu," je dejavnosti kampa komentiral direktor oddelka za razvoj hokejistov Mark Recchi.

Jan Drozg na kampu v rumeni majici:



Še drugič na naboru CHL

Že ob naboru lige NHL je oglednik Pittsburgha Patrik Allvin, odgovoren za hokejiste, ki so v lanski sezoni igrali v Evropi, dejal, da bo Drozg v prihodnjem tekmovalnem obdobju igral v ligi CHL (Canadian Hockey League) za hokejiste med 16. in 20. letom. Ta pod svojim okriljem združuje tri lige, Western Hockey League, Ontario Hockey League in Quebec Major Junior Hockey League.

Lani so Drozga na naboru CHL za tuje igralce izbrali v klubu Rouyn-Noranda Huskies iz lige QMJHL, pred dnevi pa so njegovo ime na tem naboru poklicali še drugo leto zapored. Kot 41. so ga izbrali pri klubu Shawinigan Cataractes, prav tako članu lige QMJHL. Vodstvo kolektiva iz Shawinigana je prepričano, da bo slovenski najstnik v prihodnji sezoni branil njihove barve.

"V napadu smo izgubili pomembne člene, tako da potrebujemo napadalca, ki bi nam lahko takoj pomagal. Drozg je tip hokejista, ki bi lahko nemudoma doprinesel naši ekipi v napadu. Imamo okolje, strategijo in orodja, potrebna za razvoj njegove poklicne poti v severnoameriškem hokeju," je ob izboru Štajerca dejal generalni direktor Shawinigan Cataractes Martin Mondou in nakazal, da naj bi že dobili potrditev, da bo Drozg res nosil njihov dres.

Ne spreglejte