Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 6. 2017,
15.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Rouyn-Noranda Huskies NHL draft Pittsburgh Penguins liga NHL Jan Drozg legionarji

Ponedeljek, 26. 6. 2017, 15.02

6 let, 6 mesecev

Prihodnjo sezono najverjetneje v ligi CHL

Jan Drozg čez lužo na pogovore o prihodnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Jan Drozg | Foto Hokejska zveza Slovenije

Foto: Hokejska zveza Slovenije

Slovenski hokejski up Jan Drozg, ki so ga v soboto na naboru lige NHL izbrali aktualni prvaki Pittsburgh Penguins, je v začetku tedna odpotoval čez lužo, kjer bo dobil več informacij o svoji hokejski prihodnosti. Glavni skavt pingvinov pravi, da bo 18-letnik moral še nekoliko izboljšati fizično moč, česar se Štajerec dobro zaveda. V prihodnji sezoni bo po besedah ogledniške službe Pittsburgha igral v mladinski ligi CHL.

Vodstvo aktualnih prvakov lige NHL Pittsburgh Penguins je na svoj prvi izbor na letošnjem naboru najkakovostnejše hokejske lige na svetu moralo počakati do sobote, ko so v United Centru klubi mlade upe izbirali od drugega do sedmega kroga. Pingvini so svoj izbor v prvem krogu v poslu prepustili St. Louis Blues, tako da so dan prej dogajanje v Chicagu spremljali z razdalje.

Štirje branilci, dva napadalca

Prvaki so tako v soboto na naboru lahko izbrali šest hokejistov. Odločili so se za štiri branilce in dva napadalca. Kot smo že pisali, je bilo po 11 letih in Janu Muršaku spet slišati slovensko ime. Pittsburgh je namreč kot številko 152 izbral 18-letnega krilnega napadalca Jana Drozga.

Ob njem so se odločili še za kanadskega branilca Zacharyja Lauzona (51. izbor), ameriškega branilca Claytona Phillipsa (93. izbor), švedskega osrednjega napadalca Linusa Olunda (155. izbor), finskega branilca Anttija Palojarvija (186. izbor) in kanadskega branilca Williama Reillyja (217. izbor).

Čaka ga povečevanje fizične moči

"Res je, moram še pridobiti moč. Verjamem, da lahko prinesem dodatno moč v napadu." | Foto: Osebni arhiv "Res je, moram še pridobiti moč. Verjamem, da lahko prinesem dodatno moč v napadu." Foto: Osebni arhiv

"Jana smo opazili nekoliko pozneje, našo pozornost je pritegnil v drugi polovici sezone. Povabili smo ga na preizkus v Pittsburgh in bili s prikazanim zelo zadovoljni, kar nam je še olajšalo delo pri odločanju. Gre za izjemno napadalno usmerjenega hokejista, ki pa potrebuje še nekaj časa za izboljšanje fizične moči. A veseli smo, da ga imamo, saj prinaša veliko napadalnih veščin," je o slovenskem najstniku dejal vodja skavtske službe Pittsburgh Penguins Randy Sexton.

"Res je, moram še pridobiti malo moči. To zagotovo bom, kajti iz sezone v sezono si močnejši, če pravilno in pridno treniraš. Verjamem, da lahko prinesem dodatno moč v napadu, kajti, po mojem mnenju, igram zelo napadalen hokej," je Drozg, ki je Pittsburgh obiskal po aprilskem svetovnem prvenstvu (t. i. preizkušnja je obsegala teste v fitnesu, zdravniški pregled in intervjuje), dejal v pogovoru s slovensko krovno hokejsko organizacijo.



Že danes v Pittsburghu, naslednja postaja najverjetneje liga CHL

Presrečni Štajerec je že v ponedeljek spet odletel proti Pittsburghu, kjer bodo sledili pogovori o njegovi prihodnosti. O tej v soboto še ni vedel prav veliko. "Odgovornost, kje bom igral, prevzame Pittsburgh," nam je povedal kmalu zatem, ko je na naboru slišal svoje ime.

Skavt Pittsburgha Patrik Allvin, zadolžen za hokejiste, ki so v lanski sezoni igrali v Evropi, je v pogovoru z novinarji čez lužo dejal, da bo Drozg v prihodnjem tekmovalnem obdobju igral v ligi CHL (Canadian Hockey League) za hokejiste med 16. in 20. letom. Ta pod svojim okriljem združuje tri lige, Western Hockey League, Ontario Hockey League in Quebec Major Junior Hockey League.

Njegova naslednja postaja bo najverjetneje klub Rouyn-Noranda Huskies iz lige QMJHL. Vodstvo te organizacije je namreč Drozga že lani izbralo na naboru lige CHL. V tem klubu bo v prihodnji sezoni igral tudi letos najvišje izbrani pingvin, branilec Zachary Lauzon.

Skavtska služba Pittsburgh Penguins o letošnjem naboru:

Ne spreglejte