Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 9. 2023,
12.20

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Vid Valenčak HK RST-Pellet CELJE Alpska liga

Petek, 8. 9. 2023, 12.20

8 mesecev

V ponedeljek spet na domačem ledu

Celjani mesec dni po poplavah dočakali razveseljivo novico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
dvorana HK Celje | Dober mesec po žalostnih prizorih se bodo celjski hokejisti lahko vrnili na domači led. | Foto Facebook ZPO Celje doo

Dober mesec po žalostnih prizorih se bodo celjski hokejisti lahko vrnili na domači led.

Foto: Facebook ZPO Celje doo

Dober mesec po poplavah, ki niso prizanesle niti celjskemu drsališču v Mestnem parku, kjer med drugim domujejo hokejisti HK RST-Pellet Celje, so Celjani prejeli veselo novico. V ponedeljek se bodo lahko vrnili v svoj hokejski dom. Tako se jim je tudi uresničila želja, da prvo predvideno domačo tekmo članskega državnega prvenstva odigrajo na svojem ledu. V torek ob 19. uri bodo gostili HK Triglav Kranj.

dvorana HK Celje
Sportal "Novice s celjskega drsališča niso najbolj vzpodbudne, ledu ne bo vsaj do 1. septembra"

Avgustovske poplave so poškodovale več športnih objektov, med drugim celjsko drsališče v Mestnem parku, od koder so poročali o zaliti ledeni ploskvi ter močno poškodovanih in uničenih hokejski opremi v slačilnicah, pripomočkih za treninge in pohištvu v pisarnah. 

Stanje pred dobrim mesecem:

Od ponedeljka na domačem ledu

Zaradi posledic poplav, predvsem poškodovane površine ploskve, so morale hokejske selekcije HK RST-Pellet Celje poiskati nove začasne domove. Trenirali so v Ljubljani, na Jesenicah, v Sisku, pa Mariboru ... A iskanja alternativ za treninge je zdaj konec, Celjani se bodo kaj kmalu lahko vrnili na domači led.

"Zelo smo veseli, da je uspelo. Sprva smo bili v negotovosti, ni se vedelo, kako huda je težava, potrebni so bili popravki na ploskvi, a zdaj se je stvari uredilo, tako da se je ledeno ploskev dalo kar hitro sanirati," je v pogovoru za Sportal dejal predsednik hokejskega kluba Vid Valenčak.

Tacen
Sportal Poplave pustile razdejanje tudi na športnih objektih, kako bo s sanacijo? #foto #video

V torek ob 19. uri bodo Celjani v sklopu državnega prvenstva gostili Kranjčane. | Foto: HK RST-Pellet Celje, V torek ob 19. uri bodo Celjani v sklopu državnega prvenstva gostili Kranjčane. Foto: HK RST-Pellet Celje,

Sanacija še ni končana, prva domača članska tekma v torek

Čeprav sanacija v dvorani še ni končana, bodo oklepniki v Celju lahko trenirali že v ponedeljek.

"Vsega nam še ni uspelo sanirati, težava je ostala v slačilnicah, kjer je vse vlažno, saj se stvari ne da tako hitro posušiti. Sanacija bo tako povsem končana po koncu sezone," pravi Valenčak, vesel, da bodo lahko po urniku gostili prvo predvideno domačo člansko tekmo državnega prvenstva. V torek ob 19. uri se bodo pomerili s HK Triglav Kranj, vstop na tekmo pa bo prost.

Zadnji mesec jih je zagotovo še bolj povezal

Predsednik kluba Vid Valenčak verjame, da je zadnji mesec ekipo še bolj povezal. | Foto: HK RST-Pellet CELJE Predsednik kluba Vid Valenčak verjame, da je zadnji mesec ekipo še bolj povezal. Foto: HK RST-Pellet CELJE Celjsko moštvo, ki se bo moralo znajti brez dolgoletnega člana Nejca Kastelica (konec kariere), bo prihodnji teden odprlo še novo poglavje v Alpski ligi.

Premierno srečanje v tem tekmovanju jih čaka 16. septembra na terenu branilca alpske lovorike HDD Sij Acroni Jesenice. Prvo domačo alpsko tekmo pa bodo odigrali 21. septembra proti Rittnu.

"Želimo si, da nas gledalci v čim večjem številu podprejo, da skupaj začnemo lepo novo hokejsko zgodbo v Celju," ob tem pravi Valenčak, prepričan, da so preizkusi zadnjega meseca še bolj povezali ekipo: "Fantje so se morali res veliko seliti, a po drugi strani jih je ta dogodek zagotovo povezal. Ob spoprijemanju z nekimi novimi težavami so morali stopiti še bolj skupaj. S tega vidika menim, da je ekipa še bolj povezana."

Sportal Hokejska solidarnost: mlade Celjane pregnale poplave, sprejeli so jih na Jesenicah
slovenska hokejska reprezentanca Maks Selan
Sportal Maks Selan bo oblekel dres Jesenic

 

Ne spreglejte