Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 6. 2020,
11.55

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

HK Olimpija celinski pokal Tivoli

Petek, 19. 6. 2020, 11.55

3 leta, 11 mesecev

HK SŽ Olimpija bo gostil skupino celinskega pokala

Tivoli bo novembra pričakal Beloruse in Latvijce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Hala Tivoli prenova | Tivoli bo novembra prizorišče hokejskega celinskega pokala. | Foto Vid Ponikvar

Tivoli bo novembra prizorišče hokejskega celinskega pokala.

Foto: Vid Ponikvar

Kar se je napovedovalo že nekaj časa, je danes postalo tudi uradno. Mednarodna hokejska zveza (IIHF) je gostiteljstvo ene skupine novembrskega dela celinskega pokala zaupala HK SŽ Olimpija. Ta se bo za preboj na zaključni turnir v prenovljenem Tivoliju merila z beloruskim klubom Šahtjor Soligorsk, latvijskim Olimp Riga in zmagovalcem kvalifikacijske skupine. Za gostiteljstvo se je ob Ljubljančanih zanimala še Riga.

HK Olimpija navijači
Sportal Olimpija še čaka

Na letnem sestanku IIHF so prek konferenčnega klica danes razpravljali tudi o celinskem pokalu, ki bo v tej sezoni potekal v spremenjenem formatu. Gre za drugokakovostno klubsko tekmovanje, ki zmagovalcu omogoča nastop v kakovostnejši ligi prvakov.

Oktobra na Islandiji in v Bolgariji, novembra v Ljubljani

Tekmovanje združuje 20 klubov iz 20 držav, potekalo pa bo v treh fazah. Prva se bo začela oktobra, ko bosta Islandija in Bolgarija gostili kvalifikacijski skupini s po štirimi udeleženci.

Najboljša dva bosta napredovala v novembrski drugi del, v katerem se bo tekmovanju pridružil tudi slovenski predstavnik HK SŽ Olimpija. Ljubljančani bodo gostitelji ene od štirih skupin drugega dela.

V Tivoliju bodo med 13. in 15. novembrom palice prekrižali z beloruskim klubom Šahtjor Soligorsk, latvijskim Olimp Riga, ki se je prav tako zanimal za gostiteljstvo, in zmagovalca kvalifikacijske skupine v Sofiji, v kateri bodo ob gostitelju Irbis-Skate Sofia igrali Crvena zvezda Belgrade, Mladost Zagreb, Buz Beykoz Istanbul. 

Olimpija se bo za napredovanje na zaključni turnir doma borila z beloruskim Šahtjor Soligorsk, latvijskim Olimp Riga in zmagovalcem kvalifikacijske skupine. | Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija se bo za napredovanje na zaključni turnir doma borila z beloruskim Šahtjor Soligorsk, latvijskim Olimp Riga in zmagovalcem kvalifikacijske skupine. Foto: Grega Valančič/Sportida

Zmagovalcu vstopnica za ligo prvakov

Zmagovalec vsake od štirih novembrskih skupin bo napredoval na zaključni turnir, ki ga bo med 8. in 10. januarjem prihodnje leto gostil eden od udeležencev.

Ob Olimpiji bo eno skupino gostil še en predstavnik Alpske lige Asiago, preostali bosta potekali v Franciji in na Danskem. 

Zmagovalcu celinskega pokala je bila v preteklih letih ponujena možnost sodelovanja v kakovostnejšem klubskem tekmovanju, ligi prvakov. Lani je slavil danski Vojens, HK SŽ Olimpija pa je po bledih predstavah v svoji skupini zasedel tretje mesto.

Ljubljančani so se v zadnjih tednih znova zanimali za priključitev nekdanji ligi EBEL, po novem ligi BAHEL, že v tej sezoni. O ciljih za prihodnje tekmovalno obdobje bodo govorili v ponedeljek, ko bodo na novinarski konferenci ob prevetrenem strokovnem štabu prisotni še štirje igralski novinci (Žiga Pance, Jure Sotlar, Tadej Čimžar in Aleksandar Magovac).

V ponedeljek bo tudi izredni kongres IIHF, na katerem bodo odločali tudi o odpovedanih letošnjih svetovnih prvenstvih. Pri HZS verjamejo, da bo Tivoli, ki bi moral SP drugega kakovostnega razreda gostiti konec aprila, SP gostil prihodnje leto.

Jan Muršak
Sportal Muršakovi bodo branjenje naslova začeli proti Belorusom

Celinski pokal 2020/21:

Kvalifikacije, 16.-18. oktober 2020:

Skupina A (Akureyri, Islandija): Kaunas Hockey (Litva), Barca Hockey (Španija), Skautafelag Akureyrar (Islandija), HC Bat Yam (Izrael).

Skupina B (Sofija, Bolgarija): Crvena Zvezda (Srbija), Mladost Zagreb (Hrvaška), Buz Beykoz Istanbul (Izrael), Irbis-Skate Sofia (Bolgarija).

Skupinski dell, 13.-15. november 2020:
Skupina C (Amiens, Francija): Yertis Pavlodar (Kazahstan), Amiens Gothiques (Francija), Ferencvarosi TC (Madžarska), drugouvrščeni iz skupine B.

Skupina  D (Asiago, Italija): Sheffield Steelers (Velika Britanija), Asiago Hockey (Italija), ? (Ukrajina), drugouvrščeni iz skupine A.

Skupina E (Ljubljana, Slovenija): Shakhtyor Soligorsk (Belorusija), Olimp Riga (Latvija), HK SŽ Olimpija Ljubljana (Slovenija), zmagovalec skupine B.

Skupina F (Frederikshavn, Danska): Unia Oswiecim (Poljska), Frederikshavn White Hawks (Danska), SC Miercurea Ciuc (Romunija), zmagovalec skupine A.

Zaključni turnir, 8.-10. januar 2021: gostil ga bo eden od udeležencev

Preberite še:

500. večni derbi: HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice
Sportal Olimpija in liga EBEL? "Že zdaj sposobni za selitev, drugo leto pa bomo zreli."
Ne spreglejte