Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 7. 2019,
7.46

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

HDD Jesenice Alpska liga HK Olimpija

Petek, 5. 7. 2019, 7.46

4 leta, 10 mesecev

Vztrajali bodo v Alpski ligi, državnem prvenstvu in pokalu Slovenije

Po Olimpiji so se oglasili tudi na Jesenicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
HDD Jesenice HK Olimpija | Na Jesenicah bodo tudi v prihodnji sezoni igrali v Alpski ligi. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Na Jesenicah bodo tudi v prihodnji sezoni igrali v Alpski ligi.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Iz HDD Sij Acroni Jesenice je vendarle prišlo nekaj informacij o prihodnosti društva. Sporočili so, da bodo železarji prihodnjo sezono še naprej igrali v Alpski ligi, državnem prvenstvu in pokalu Slovenije. Podobno kot HK SŽ Olimpija bodo tudi na Gorenjskem stavili zgolj na slovenske igralce.

HK Olimpija
Sportal Olimpija potrdila, kje bo igrala, in naznanila okrepitev

Po zadnji sezoni so se na Jesenicah spet pojavila ugibanja o prihodnosti članskega hokeja, ki ne uživa želene podpore. Zadnja leta predsednik Anže Pogačar je znova napovedal svoje slovo s predsedniškega mesta, a pred nekaj tedni dal vedeti, da še ni človeka, ki bi bil pripravljen prevzeti ta položaj. Pred dnevi nam je dejal, da na Jesenicah še ni veliko novega, da pa bi se stvari lahko začele odvijati v prihodnjem tednu.

"Zmagal je razum"

V četrtek pozno zvečer so iz društva le sporočili, da jih bomo spremljali tudi v prihodnji sezoni, kar je po koncu sezone sicer povedal že predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec. Že takrat je napovedal, da bosta oba slovenska rivala igrala v Alpski ligi. To so pri prvaku tekmovanja HK SŽ Olimpija potrdili v četrtek popoldne, zvečer pa so se s sporočilom za javnost odzvali tudi na Gorenjskem.

"Zmagal je razum," pravijo na Jesenicah. | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Zmagal je razum," pravijo na Jesenicah. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"V zadnjih nekaj mesecih so se nad jeseniškim hokejem zopet pojavili črni oblaki, ki so napovedovali nov, žalosten konec kluba, ki je v vsej svoji zgodovini obstoja v tujino izstrelil kar nekaj odličnih hokejistov, ki so tvorili tudi osrčje slovenske hokejske reprezentance. Z veseljem sporočamo, da je v zadnjem mesecu dni, po nešteto sestankih in pogovorih, vendarle zmagal razum. Članska ekipa HDD Sij Acroni Jesenice se je tudi v prihajajoči sezoni prijavila tako v Alpsko ligo kot tudi v državno prvenstvo in pokal Slovenije."

Podobno kot v Ljubljani bodo tudi na Jesenicah prihodnjo sezono stavili le na slovenski kader. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Podobno kot v Ljubljani bodo tudi na Jesenicah prihodnjo sezono stavili le na slovenski kader. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Spremembe v ekipi, trenerja in predsednika še iščejo

"Bo pa ekipa zagotovo deležna nekaj sprememb in bo temeljila na domačih, slovenskih igralcih, ki igrajo tako doma kot tudi v tujini," še pravijo železarji, ki so trenutno v fazi iskanja trenerja, ki bo vodil mlado moštvo. Prav tako še vedno iščejo novega predsednika in nove partnerje oziroma pokrovitelje, ki bi skupaj z njimi sestavljali pozitivno zgodbo tudi v prihodnje. 

Ob tem so izrazili tudi upanje da "bi tudi prebivalci Jesenic in okolice v prihajajoči sezoni z nakupom vstopnic podprli naš ponos mesta. Bil bi že čas, da se z večjim obiskom naše prelepe dvorane Podmežakla pokaže, da so Jesenice še vedno hokejsko mesto."

Luka Bašič je končal kariero. | Foto: Urban Meglič/Sportida Luka Bašič je končal kariero. Foto: Urban Meglič/Sportida

Bašič končal kariero

Jesenice je v drugem delu zadnje sezone kot trener vodil Marcel Rodman, ki se je preselil na Madžarsko, prav tako je nove izzive našel njegov pomočnik Aleš Burnik, ki naj bi deloval z mlajšim ustrojem v Nemčiji. Ekipo Jesenic je pred kratkim zapustil napadalec Luka Kalan, ki bo svojo kariero nadaljeval na Poljskem pod vodstvom slovenskega trenerja Nika Zupančiča, medtem ko je Luka Bašič drsalke obesil na klin.

Več podrobnosti iz jeseniškega tabora bo, kot pravijo, znanih prihodnji teden, je pa že nekaj časa jasno, da bodo v sklopu priprav igrali tudi na Mednarodni hokej ligi Bled 2019, ki bo med 22. in 25. avgustom.

Preberite še:

KAC Celovec
Sportal Liga EBEL: Medveščaka ne bo nadomestil nihče
HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice, finale DP, druga tekma
Sportal Francoska ocena: Rusi na vrhu, Olimpija poskočila, Jeseničani "ujeli rep"
Ne spreglejte