Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 4. 2022,
12.35

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

legionarji Fischtown Pinguins Žiga Jeglič Miha Verlič Jan Urbas

Sreda, 13. 4. 2022, 12.35

2 leti

fischtown pinguins za podaljšanje sezone v četrtek potrebuje zmago

Jeglič po naletu le gledalec, Bremerhavnu teče voda v grlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Jan Urbas Fischtown Pinguins | Fischtown Pinguins, katerega člani so Jan Urbas, Miha Verlič in Žiga Jeglič, v četrtfinalni seriji na tri zmage izgubljajo z 0:2. | Foto Guliverimage

Fischtown Pinguins, katerega člani so Jan Urbas, Miha Verlič in Žiga Jeglič, v četrtfinalni seriji na tri zmage izgubljajo z 0:2.

Foto: Guliverimage

Medtem ko se večji del reprezentance na Bledu pripravlja na domače svetovno prvenstvo, imajo nekateri legionarji v Evropi še klubske obveznosti. Jan Urbas, Miha Verlič in Žiga Jeglič so s Fischtown Pinguins sredi četrtfinala nemškega prvenstva, v katerem jim ne kaže dobro. Po torkovem porazu proti Wolfsburgu (2:6), na tej tekmi Jeglič ni igral, v seriji na tri zmage zaostajajo z 0:2. Če v četrtek ne bodo zmagali, bo klubske sezone za kolektiv iz Bremerhavna konec.

Zbor slovenske hokejske reprezentance, Bled
Sportal Matjaž Kopitar: Motivacija je zdaj naloga vseh, od trenerjev, mojstrov do fizioterapevtov

Slovenski trio Jan Urbas, Miha Verlič, Žiga Jeglič je z nemškim prvoligašem Fischtown Pinguins v nedeljo začel četrtfinale lige DEL proti Wolfsburgu. Tretje moštvo rednega dela Wolfsburg je lov na polfinalno vstopnico, za katero so potrebne tri zmage, proti šestemu Bremerhavnu začelo odločno.

Žiga Jeglič je torkovo tekmo izpustil. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Žiga Jeglič je torkovo tekmo izpustil. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Najprej je zmagalo s 5:0, v torek pa vajo ponovilo še na terenu tekmeca, katerega gonilna sila je slovenski reprezentančni napad. A ta na torkovem srečanju ni bil popoln, saj Jegliča ni bilo v postavi. Po pisanju nemških medijev je dvoboj izpustil zaradi naleta s prve tekme. 

Wolfsburg je slavil s 6:2, na dveh tekmah je zabil kar 11 golov, medtem ko je Bremerhaven Dustina Strahlmeierja, ki so ga izbrali za najboljšega čuvaja mreže v ligi DEL v tej sezoni, premagal le dvakrat.

Tekmeca se bosta v četrtfinalu tretjič srečala že v četrtek. Če bo Wolfsburg, ki ne more računati na poškodovanega kapetana Sebastiana Furchnerja, zmagal še tretjič, si bo že zagotovil napredovanje v polfinale, sezone za Bremerhaven pa bo konec. V nasprotnem primeru se bo serija nadaljevala v soboto.

Red Bull Salzburg prvak 2022
Sportal Salzburgu uspelo, kar je do zdaj le Dunaju

Medtem je klubsko sezono v Evropi že končal še četrti Slovenec, na katerega je v ponedeljek še čakal selektor Matjaž Kopitar. Anže Kuralt je v finalu ICEHL s soigralci Fehervarja z 0:4 izgubil proti Salzburgu.

Ne spreglejte