Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 5. 2017,
21.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Pariz risi slovenska hokejska reprezentanca SP v hokeju 2017

Ponedeljek, 8. 5. 2017, 21.39

6 let, 6 mesecev

Slovenci pred tretjo tekmo SP – torek ob 16.15 z Norveško

David Rodman: Osredotočiti se moramo na svojo igro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
slovenska hokejska reprezentanca trening  SP Pariz | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Vsekakor gre za zelo fizičnega nasprotnika, tako da pričakujem zelo težko tekmo za nas. A moramo se osredotočiti na svojo igro in odigrati vseh 60 minut tako, kot znamo," pred torkovo tekmo velike pomembnosti za Slovenijo razmišlja izkušeni napadalec David Rodman.

poročevalka | Foto:

Slovenska hokejska reprezentanca je imela na svetovnem prvenstvu v ponedeljek prost dan. Opravila je dopoldanski trening, na katerem je uigravala nove napadalne trojke za torkovo tekmo z Norveško, ki bo za rise izjemnega pomena.

Gre za ene od na papirju lažje premagljivih tekmecev, proti katerim bo četa Nika Zupančiča iskala točke v boju za obstanek med 16 najboljšimi reprezentancami. Spomnimo, v nižji rang tekmovanja (divizija I, skupina A) bo izpadla zadnjeuvrščena izbrana vrsta iz pariške skupine.

Lestvica v tej skupini je precej pestra. Slovenija ima na predzadnjem mestu po dveh tekmah na računu eno točko, Norvežani pa po zmagi nad Francozi tri. Za risi so s tekmo več le bledi Belorusi, ki so prvenstvo začeli proti trem favoritom za odličja Kanadčanom, Fincem in Čehom, a še čakajo na prvo točko.

slovenska hokejska reprezentanca trening  SP Pariz | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Realno upanje

"Proti Norvežanom lahko realno upamo na točke. Vemo, da so dobri drsalci in fizično močni, a podrobnostim se bomo posvetili še do tekme," o boju z Vikingi, ki so se, sicer z mlado ekipo, na pripravljalni tekmi pred tednoma izkazali za trdožive nasprotnike, pravi napadalec Ken Ograjenšek.

Celjan se je na tem prvenstvu največ selil. Najprej je zaigral v tretjem napadu, nato del tekme s Kanado preživel v prvem, proti Norvežanom bo skupaj z Janom Urbasom in Miho Verličem sestavljal drugi napad.

Karte v slovenskih napadalnih trojkah so se namreč po sili razmer močno premešale. Slovenija ne more računati na poškodovanega Žigo Panceta in kaznovanega Žigo Jegliča. Prekršek zadnjega v Parizu še vedno močno odmeva. Posnetek zamaha z drsalko proti vratu Švicarja Thomasa Rufenachta, ki se je na srečo končal brez poškodbe, sproža veliko neodobravanja med sedmo silo in splošno javnostjo.

V ponedeljek je bilo tako v medijskem centru slišati več očitkov na po mnenju mnogih premilo kazen, velja pa tudi prepričanje, da bi moralo slediti opravičilo. Jeglič se je s švicarskim nasprotnikom sicer videl že po tekmi, a ta prekrška takrat ni videl v takšni razsežnosti.

Slovenija se je z Norveško na svetovnih prvenstvih elite pomerila dvakrat in obakrat izgubila z 1:3. | Foto: Vid Ponikvar Slovenija se je z Norveško na svetovnih prvenstvih elite pomerila dvakrat in obakrat izgubila z 1:3. Foto: Vid Ponikvar

Vesel trenerjevega zaupanja

Zaradi nevšečnosti v slovenskem taboru bodo napadi premešani (prvi napad: Jan Muršak, Žiga Jeglič, Robert Sabolič, drugi napad: Ken Ograjenšek, Miha Verlič, Jan Urbas, tretji napad: David Rodman, Boštjan Goličič, Anže Kuralt, četrti: Aleš Mušič, Nik Pem).

Menjave 25-letnika, ki mu selektor Nik Zupančič zaupa, niso zmedle. "Na to nisem mogel vplivati. Preprosto se poskušaš čim bolje prilagoditi napadu, v katerem igraš in ki ima svoje posebnosti. Ni pomembno, ali si v prvem ali v četrtem. Je pa vsekakor lepo, če lahko igraš v teh prvih dveh najboljših napadih," je po treningu dejal Ograjenšek in dodal, da bo zelo pomembno, da čim bolje izkoristijo prost dan in se pred tekmo spočijejo.

"Norvežani igrajo zelo fizično. To bo težka tekma. A mi se moramo osredotočiti na svojo igro." | Foto: Vid Ponikvar "Norvežani igrajo zelo fizično. To bo težka tekma. A mi se moramo osredotočiti na svojo igro." Foto: Vid Ponikvar

Igrajo fizično …

"Za nami sta dve težki tekmi, še kar nekaj jih je pred nami. Gremo iz tekme v tekmo, hitro se je treba premakniti naprej, poraz s Kanado smo že pozabili. Gledamo naprej proti Norveški, upam, da bomo odigrali 60 minut tako, kot znamo," pa so pred tekmo želje Davida Rodmana, ki pričakuje srdit obračun: "Ogledali smo si njihovo tekmo proti Franciji, mislim, da so zelo močni. Igrajo zelo fizično, tako da bo to zelo težka tekma za nas. A mi se moramo osredotočiti na svojo igro in odigrati vseh 60 minut brez padcev v igri."

Nasprotnika sta se na svetovnih prvenstvih elite srečala dvakrat, obakrat so bili uspešnejši Norvežani. Tako v Stockholmu (2013) kot v Ostravi (2015) so zmagali s 3:1.

Ne spreglejte