Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 10. 2016,
12.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar hokej

Petek, 14. 10. 2016, 12.30

6 let, 7 mesecev

Po prvi tekmi Los Angeles Kings v novi sezoni lige NHL

Anže Kopitar: Občutki so malo mešani, a mislim, da se bodo stvari obrnile

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Edini slovenski predstavnik v ligi NHL je novo sezono s soigralci LA Kings začel s porazom z 1:2 proti San Jose Sharks. Nad igro ni bil najbolj navdušen, pravi, da bo celotno moštvo moralo igrati bolje, a verjame, da se bo to zgodilo.

Anže Kopitar je po prvi tekmi nove sezone lige NHL opozoril, da bo morala celotna ekipa igrati bolje. | Foto: Reuters Anže Kopitar je po prvi tekmi nove sezone lige NHL opozoril, da bo morala celotna ekipa igrati bolje. Foto: Reuters

Za Anžetom Kopitarjem sta naporno poletje in začetek jeseni, ko je najprej pomagal slovenski reprezentanci do druge uvrstitve na olimpijske igre, nato pa še z reprezentanco Evrope sodeloval na svetovnem pokalu v Torontu. Tam se je ta presenetljivo prebila v finale, v katerem je premoč priznala favorizirani Kanadi.

Stvari se bodo obrnile

"Občutki so malo mešani. Mislim, da se bodo stvari obrnile in bomo začeli igrati bolje." | Foto: Getty Images "Občutki so malo mešani. Mislim, da se bodo stvari obrnile in bomo začeli igrati bolje." Foto: Getty Images

Časa za počitek po svetovnem pokalu je bilo izjemno malo, Kopitar je vmes pozdravil še drugega otroka, sina Jakoba, in se hitro pridružil Los Angeles Kings.

Ti so v sredo odigrali prvo tekmo sezone in pri podprvaku San Jose Sharks, kjer nista mogla pomagati kaznovani Tanner Pearson in poškodovani Marian Gaborik, izgubili z 1:2. Zagodla jim jo je tudi poškodba prvega vratarja Jonathana Quicka, ki se po prvi tretjini ni več vrnil na led. Kralji so ga že uvrstili na seznam poškodovanih igralcev.

"Občutki so malo mešani, glede na to, da smo izgubili prvo tekmo. Mislim, da se bodo stvari obrnile in bomo začeli igrati bolje. Še eno tekmo smo brez Tannerja Pearsona, nato se nam bo znova pridružil in bomo skoraj popolna ekipa. Tekma v San Joseju res ni bila naša najboljša. Vsekakor bomo morali igrati bolje, če bomo želeli zmagovati," se je edini slovenski NHL-ovec dotaknil uvodnega kalifornijskega obračuna.

Kot celota bodo morali igrati bolje

Na tem je v njegovem napadu zaigral povratnik v ligi NHL Devin Setoguchi, ki se je pred letoma bojeval z odvisnostjo od alkohola, se nato v hokej vrnil v Švici, tik pred začetkom sezone pa dobil priložnost pri dvakratnih prvakih.

"Z Devinom sem igral dve tekmi, zato je morda malo prezgodaj za podrobne ocene," je Kopitar dal vedeti, da je prehitro govoriti o kemiji z novim soigralcem. S prstom je pokazal na celotno moštvo: "Kot ekipa, kot celota moramo igrati bolje, če bomo želeli zmagovati. Zdaj še ni treba zganjati panike, pred nami je še kar nekaj tekem, še kar nekaj časa, da to popravimo."

O tem, ali se je kaj spremenilo, odkar je kapetan

"Spremenilo se ni prav nič. Glede na to, da sem bil že prej pomočnik kapetana, sem že imel določene zadolžitve. Morda jih je zdaj malce več, a nič takega, kar bi lahko izpostavil."

Cilj je jasen

Lani so jih v prvem krogu izločilnih bojev izločili San Jose Sharks. Letos je prvi cilj končnica. | Foto: Reuters Lani so jih v prvem krogu izločilnih bojev izločili San Jose Sharks. Letos je prvi cilj končnica. Foto: Reuters

Kralji se po drugem naslovu prvaka (leta 2014) v končnici niso naigrali. Leta 2015 se v izločilne boje sploh niso uvrstili, lani pa so se od njih poslovili že po petih tekmah in prvem krogu. Kakšen cilj so si zadali letos?

"Glede na to, da smo šele začeli, smo najbolj osredotočeni na to, da dobro začnemo sezono. Prvo tekmo smo izgubili, zdaj pa je treba stvari, ki niso bile dobre, popraviti. Na drugo tekmo se moramo pripraviti še bolje, da ostane samo pri enem porazu in da nanizamo nekaj zmag. Kar zadeva cilj, ni skrivnost, da je to spet končnica, kar bomo skušali uresničiti. A do tja je še kar nekaj časa," so želje 29-letnika, ki še noče govoriti o favoritih sezone.

"To je zdaj še zelo težko povedati. Zelo veliko ekip je zelo dobrih na papirju. Odvisno bo od kemije, od dnevne forme. Vsi vemo, da je potrebnih več dejavnikov, kar se potem vidi v končnici. Mislim, da je še prezgodaj za kakšne napovedi."

Ni pa prezgodaj za novo tekmo Kraljev v ligi NHL. Ta jih čaka že v noči na soboto po slovenskem času, ko bodo gostili Philadelphia Flyers.

Ne spreglejte