Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 11. 2023,
20.17

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

HK RST-Pellet CELJE HDD Jesenice Alpska liga

Sobota, 4. 11. 2023, 20.17

6 mesecev

Alpska liga, 4. november

Boleč poraz Jeseničanov, za Celjane usodna uvodna tretjina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
HDD Jesenice : HK SŽ Olimpije, finale DP | Jeseničani so v podaljšku izgubili s Kitzbühlom. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Jeseničani so v podaljšku izgubili s Kitzbühlom.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Oba slovenska predstavnika v Alpski ligi sta na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom izgubila. Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so v podaljšku z 0:1 izgubili s Kitzbühlom. Člani HK RST-Pellet Celje so z 1:4 priznali premoč Meranu. Ta je glavnino dela opravil v uvodni tretjini, ko je dosegel tri zadetke.

HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice, Žan Us
Sportal Visok poraz Jesenic, Celje blizu presenečenja v Cortini
Linz : HK Olimpija
Sportal V Linzu najprej spomin na tragedijo v Angliji, nato so začeli padati goli

Jeseničani, ki so tudi tokrat pogrešali Erica Panceta in Urbana Sodjo, so zabeležili drugi zaporedni poraz in tretjega na zadnjih štirih tekmah. Prvič to sezono so ostali brez doseženega zadetka. Na lestvici Gorenjci začasno še držijo drugo mesto po 16 odigranih tekmah in 31 osvojenih točkah.

Ekipi Jesenic in Kitzbühla sta postregli z izenačeno in čvrsto predstavo, v kateri pa sprva veliko lepih priložnosti ni bilo ne na eni ne na drugi strani. V prvem delu so bili nekoliko nevarnejši domači hokejisti, v drugi pa so imeli predvsem z igralcem več na ledu več priložnosti gosti. Za domače je najlepšo zapravil Žan Špari Leben po napadu dva na ena.

Jeseničani so v vseh tretjinah zbrali nekaj več strelov, v zadnjem delu pa so, kar se tiče lepših priložnosti, prevladovali gosti. Ti so bili večkrat nevarni pred vratarjem Žanom Usom (25 obramb), a ga po rednem delu niso premagali.

Domači hokejisti so imeli zadnjih 51 sekund zadnje tretjine in dobro minuto v podaljšku prednost igralca več na ledu, a niso našli poti mimo razpoloženega Luca Eggra (34 obramb). Je pa 1:20 minute pred iztekom podaljška po lepi samostojni akciji zadel Moritz Matzka.

Hokejisti Jesenic bodo naslednjič v alpski ligi aktivni čez natanko dva tedna, ko bodo gostovali pri Bregenzerwaldu.

Za Celjane je bila usodna prva tretjina, v kateri so si gostje priigrali lepo prednost. | Foto: www.alesfevzer.com Za Celjane je bila usodna prva tretjina, v kateri so si gostje priigrali lepo prednost. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so po dveh zaporednih zmagah zdaj drugič zapored izgubili v alpski ligi. Po porazu z lanskim finalistom Cortino v gosteh so danes doma priznali premoč še eni italijanski ekipi, Meranu. Na lestvici to pomeni, da so varovanci Gala Korena ostali pri 15 osvojenih točkah po 15 odigranih dvobojih. To zadošča za 13. mesto. Merano je začasno 11. z 18 točkami.

Gosti so že v prvi tretjini postavili temelje za zmago, potem ko so celjskega čuvaja mreže Jakoba Bradnerja (26 obramb) premagali trikrat.

V izenačenem nadaljevanju so si Celjani prizadevali priti do zadetka za znižanje, vse do 57. minute je vse njihove poskuse uspešno ustavljal Matteo Calvi (34 obramb). Za častni zadetek in znižanje na 1:3 je gostujočega vratarja premagal Jaša Jenko, končnih 4:1 za goste pa je s strelom v nebranjen gol postavil Joseph Gareffa.

Celjani bodo po reprezentančnem premoru naslednji dvoboj v prvem delu alpske lige odigrali v petek, 17. novembra, v gosteh proti Lustenauu.

Alpska liga

Sobota, 4. november

Preberite še: 

HK Olimpija : Vienna Capitals
Sportal Olimpija ni uspela zadržati vodstva
Ne spreglejte