Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 10. 2019,
21.31

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

HK Olimpija HDD Jesenice Alpska liga

Četrtek, 31. 10. 2019, 21.31

4 leta, 6 mesecev

alpska liga, 31. oktober

Olimpija nadaljevala zmagovito, Jeseničani z novim vratarjem slavili po preobratu in podaljšku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
500. večni derbi: HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice | Hokejisti HK SŽ Olimpija, za katero je prvič po vrnitvi v zeleni dres zaigral Kristjan Čepon, so s 4:0 odpravili Fasso in slavili šesto zaporedno alpsko zmago. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija, za katero je prvič po vrnitvi v zeleni dres zaigral Kristjan Čepon, so s 4:0 odpravili Fasso in slavili šesto zaporedno alpsko zmago.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so vknjižili šesto zaporedno zmago v Alpski ligi, pred domačimi gledalci so s 4:0 odpravili italijansko Fasso. HDD Sij Acroni Jesenice, za katerega je debitiral novi vratar, Francoz Antoine Bonvalot, je po podaljšku strla drugo ekipo Salzburga in po dveh zaporednih porazih ujela peto zmago sezone. Strelec zmagovitega zadetka v Salzburgu je bil Blaž Tomaževič.

Kristjan Čepon
Sportal Tudi Olimpija naznanila okrepitev
500. večni derbi: HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice
Sportal Dan po porazu na derbiju pripeljali okrepitev

Olimpija, prvič po vrnitvi v zeleni dres je zanjo zaigral Kristjana Čepona, je na alpski račun vpisala novo zmago. Tokrat je vlogo favorita upravičila proti Fassi. Zmaje, ki so prevladovali, je konec prve tretjine v vodstvo popeljal Anže Ropret. V 26. minuti je na 2:0 zvišal Nik Simšič, slabi dve minuti zatem pa je Ropret z drugim zadetkom poskrbel za vodstvo s +3. Končnih 4:0 je v zadnjih minutah postavil Mark Sever. Ljubljančani so sprožili 37 strelov, gostje le 19. Žan Us je zaustavil vse.

Za branilce naslova v Alpski ligi je bila to šesta zaporedna zmaga v tekmovanju. Spet bodo na delu v soboto, ko bodo gostovali pri Sterzingu, ki je prav tako med top šest moštvi.

Jeseničani so do zmage prišli po preobratu in podaljšku.  | Foto: Matic Ritonja/Sportida Jeseničani so do zmage prišli po preobratu in podaljšku. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Jeseničani, ki jih je na vratarskem mestu okrepili Francoz Antoine Bonvalot, so po dveh zaporednih porazih spet okusili slast zmage. Po podaljšku so premagali drugo ekipo Salzburga. A tudi tokrat jim ni kazalo dobro. Zaostajali so z 1:4, po dveh tretjinah z 2:4, a se trdoživi Gorenjci niso predali in z zadetkoma Nika Grahuta in Jake Sodje v zadnjih 20 minutah srečanja izsili podaljšek. Tega je na veselje jeseniških navijačev v četrti minuti odločil Blaž Tomaževič. Novi vratar železarjev Bonvalot je prejel štiri zadetke, na koncu pa zbral 25 obramb. 

Jeseničani so tako le prišli do zmage na tekmi, ki se je zavlekla prek rednega dela. Na zadnjih petih tekmah so namreč kar štirikrat izgubili v podaljšku ali po kazenskih strelih. 

Alpska liga, 31. oktober

Lestvica

 

Preberite še:

Jesenice Olimpija tekma legend
Sportal Kopitar ostaja optimist #foto
Pokal Slovenije HK Olimpija HK triglav Kranj
Sportal Triglavani ugnali mlade železarje

 

Ne spreglejte