Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 10. 2023,
21.09

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

HK RST-Pellet CELJE HDD Jesenice Alpska liga

Sobota, 28. 10. 2023, 21.09

6 mesecev, 1 teden

alpska liga, 28. oktober

Jeseničani zmagali na derbiju vodilnih, Celjani uspešni na Koroškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
HDD Jesenice, Žan Jezovšek | Jeseničani so na domačem ledu s 4:1 premagali vodilni Zell am See. | Foto www.alesfevzer.com

Jeseničani so na domačem ledu s 4:1 premagali vodilni Zell am See.

Foto: www.alesfevzer.com

Hokejisti Jesenic so dobili sobotni derbi kroga v Alpski ligi, ko so v domači Podmežakli s 4:1 premagali vodilni Zell am See. Ta ima na lestvici zdaj le dve točki prednosti pred železarji, a tudi eno odigrano tekmo manj. Celjani so gostovali na Koroškem, kjer so palice prekrižali z drugo ekipo Celovca in jo premagali s 5:3.

HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice,
Sportal Celjani ugnali avstrijske goste, Jeseničani izgubili z italijanskimi

Potem ko so železarji pred dvema dnevoma v Podmežakli izgubili z Unterlandom z 2:5, jih je že danes čakala še zahtevnejša naloga. V goste je prišel Zell am See, vodilna ekipa lige, ki je imela pred začetkom tekme pet točk naskoka pred aktualnimi prvaki tekmovanja.

Ta razlika se je zdaj zmanjšala na dve točki, saj so Jeseničani dosegli zanesljivo zmago. Le začetek ni bil po željah domačih, ko so v prvi tretjini gostje izkoristili igralca več in povedli. A že po dobrih dveh minutah je Tadej Čimžar poskrbel za izenačenje.

Druga tretjina je bila povsem jeseniška. Domači so bili nenehno pred vrati tekmecev (razmerje v strelih 19-6), vratar Žan Us praktično ni imel dela, precej več pa Aliois Schultes. A vsega ni mogel ubraniti, najprej ga je za prvo vodstvo domačih premagal Eric Pance v 31. minuti, nekaj minut zatem pa še David Planko.

Tudi v zadnjem delu domači niso popuščali. Kljub zanesljivi prednosti so iskali še kakšen zadetek in pritisk je Gašper Seršen kronal s četrtim zadetkom štiri minute pred koncem.

Naslednja tekma čaka Jeseničane v sredo, ko bodo gostovali prav pri Vipitenu.

Celjani premagali mlade Celovčane

Hokejisti ekipe RST Pellet Celje pa so v gosteh premagali drugo zasedbo celovškega moštva KAC s 5:3 (3:1, 1:0, 1:2).

Celjski hokejisti, novinci v regionalnem tekmovanju, so prvič v sezoni povezali dve zmagi po rednem delu in prvič zmagali na gostovanju. Potem ko so v prejšnjem krogu doma premagali drugo zasedbo Linza s 4:1, so danes gostovali pri mladih Celovčanih in na koncu slavili s 5:3.

Temelje za zmago so Celjani postavili že do polovice tekme. Že v prvi minuti je mrežo Celovca načel Nik Grahut, Jaša Jenko in Jan Flajs pa sta tudi zadela še v prvem delu, ko so gostje vodili s 3:1.

Mikus Mintautiškis je v 25. minuti zadel za 4:1, tako da so lahko Celjani nadzorovali potek dvoboja. Domači so nato takoj na začetku zadnje tretjine znižali, ob koncu tekme, ko so imeli Celjani izključenega igralca, pa so poskusili še brez vratarka. A prazen gol je izkoristil Mintautiškis za svoj drugi zadetek na tekmi in dokončno odločil zmagovalca, Celovčani so minuto pozneje le kozmetično ublažili poraz.

Naslednji obračun jih čaka v sredo, ko bodo gostovali pri Cortini.

Alpska liga

Sobota, 28. oktober

Preberite še: 

HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice,
Sportal Jeseničani šele po kazenskih strelih strli Celjane
Ne spreglejte