Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 5. 2017,
20.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

1

Natisni članek

legionarji Luka Vidmar Sapa Fehervar Aleš Mušič liga EBEL

Torek, 30. 5. 2017, 20.15

6 let, 6 mesecev

Nič več za Olimpijo

Aleš Mušič po dolgih letih zapušča Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

1

Aleš Mušič | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Če za koga v Sloveniji lahko rečemo, da je bil res privržen enemu hokejskemu kolektivu, je to zagotovo Aleš Mušič. A otrok Olimpije, zanjo je igral od sezone 2000/01, po vseh peripetijah na Celovški 25 zapušča rodno mesto. Prvič v karieri bo zaigral v tujini. Nosil bo dres madžarskega Szekesfehervarja v ligi EBEL, kjer bo združil moči s slovenskim branilcem Luko Vidmarjem.

Dolgoletni reprezentant in vso profesionalno kariero član Olimpije Aleš Mušič se poslavlja od kolektiva, kjer je vse od sezone 2000/01 nabiral članske hokejske izkušnje. V tem obdobju bi se lahko večkrat preselil v tujino, a je vselej ostal zvest zmajem in svojemu rodnemu mestu. Tudi v težkih trenutkih, ko se je zgodba na Celovški 25 podirala pot težo starih grehov.

Na začetku zadnje sezone je sicer izpustil nekaj tekem, saj je želel, da bi vodstvo društva izpolnilo svoje obveznosti, nato se je le pridružil fantom in jim pomagal izpeljati, kot kaže, še zadnje tekmovalno obdobje v njegovi zgodovini.

Če ni lige EBEL ...

Ko je pred tedni postalo jasno, da je HDD Olimpija, za katero je igral še lani, tik pred stečajem in da Ljubljana ne bo imela več EBEL-ligaša, je spoznal, da bo moral prvič v karieri zapustiti zeleno-beli tabor. Člane bo sicer imel HK Olimpija – v preteklosti je imel le mlajše selekcije –, a bo igral v Alpski ligi. Iz tega tekmovanja se bo težko zavihteti na reprezentančni seznam za olimpijske igre februarja prihodnje leto v Pjongčangu. Mušič ne skriva, da je novo igranje na tekmovanju petih krogov eden od njegovih reprezentančnih ciljev.

Devet državnih naslovov, pokalni prvak …

Takole se je leta 2016 veselil devetega naslova državnega prvaka z Olimpijo. | Foto: Vid Ponikvar Takole se je leta 2016 veselil devetega naslova državnega prvaka z Olimpijo. Foto: Vid Ponikvar

V članski vrsti je v zmajevem gnezdu drsal od sezone 2000/01, deset sezon je z Olimpijo igral v ligi EBEL. Največji uspeh v razširjenem avstrijskem prvenstvu so vknjižili v premierni sezoni, ko so zaigrali v finalu lige. Takrat so v društvu naredili administrativno napako in Salzburgu olajšali pot do naslova.

Z Olimpijo je bil devetkrat državni prvak (2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2012, 2013, 2014, 2016), po enkrat pa pokalni (2016) in superpokalni prvak (letošnja sezona).

Na Madžarsko

Dolgoletni kapetan Olimpije ostaja v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Za enoletno sodelovanje se je dogovoril z madžarskim Fehervrarjem, ki je letošnjo sezono lige EBEL končal na zadnjem mestu.

Nekoč nasprotnik madžarskega kluba, jutri njegov član | Foto: Urban Urbanc/Sportida Nekoč nasprotnik madžarskega kluba, jutri njegov član Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Ko sem izvedel, da v Ljubljani prihodnjo sezono ne bo lige EBEL, sem vedel, da bom moral zapustiti rojstni kraj. Ko me je agent obvestil o možnosti za selitev k Fehervarju, nisem dolgo okleval, saj sem vedel, da bo to zame dobra priložnost. Pogovoril sem se tako z Benoitom Laportom (tener, op. a.) in Viktorjem Széligom (generalni direktor, op. a.), oba sta bila zelo profesionalna, česar v zadnjem času nisem bil vajen. Veselim se začetka sezone," je 34-letni napadalec komentiral selitev k vzhodnim sosedom.

Na Madžarskem bo moči združil še z enim slovenskim reprezentantom, branilcem Luko Vidmarjem.

Ne spreglejte