Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 4. 2017,
12.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Pjongčang 2018 olimpijske igre liga EBEL Marko Popovič HDD Olimpija Aleš Mušič

Petek, 14. 4. 2017, 12.45

6 let, 7 mesecev

Kapetan Olimpije

Aleš Mušič: Za ene je težje, za druge lažje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Aleš Mušič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po desetletju sodelovanja v razširjenem avstrijskem prvenstvu je Olimpija na izhodnih vratih tekmovanja. Velik del igralcev je med sezono poskušal odmisliti težave in se bojeval do konca. "Nekako sem se že kar malo navadil na vse te stvari, ki se tukaj dogajajo. So pa težke," po novi klavrni sezoni pravi kapetan Aleš Mušič, motiviran še z eno veliko željo v hokejski karieri.  

Po sredini zadnji finalni tekmi državnega prvenstva v Tivoliju je na ledeni ploskvi vladalo pristno veselje Jeseničanov s številnimi navijači ob novem naslovu državnega prvaka. To je potrditev, da se na Gorenjskem v zadnjem času spet dobro dela in da je na teh temeljih treba graditi prihodnost. Nedaleč stran od slavja železarjev, v delu Olimpije, je medtem vse več vprašajev in nevednosti. Kaj bodo ljubljanskemu hokeju prinesli pomladni meseci, še ni povsem jasno, a vse bolj se zdi, da je nova turbulentna sezona EBEL-ligaškemu sodu dokončno izbila dno.

Kapetan Olimpije je pred kamero stopil brez dresa s sponzorji, v majici z zgovornim napisom Plačila na dlani – Ljubljančani so tudi to sezono pogosto zaman čakali na plače –  in z ne prav veliko informacijami o tem, kaj se bo z zeleno-belim taborom zgodilo v prihodnjih dneh, tednih in mesecih.

Brez pravih informacij

"Trenutno o tem raje ne razmišljam, zadnje dni sem razmišljal samo o finalu. Zdaj čakam še za reprezentanco (pripravlja se na svetovno prvenstvo, op. a.), potem pa bom videl, kaj se bo zgodilo v tem času. Nimam niti nekih informacij, kaj se sploh dogaja. Treba je počakati na sestanek 26. aprila, ko bo verjetno jasnih več stvari," želi na uradne informacije o prihodnosti Olimpije počakati Aleš Mušič.

 

Nesporazum Salzburžanov

Dan zatem je salzburški časopis Salzburg Nachrichten Olimpijo preselil v Alpsko ligo. V intervjuju so zapisali, da je predsednik lige EBEL Peter Mennel dejal, da se liga ne bo širila in ostala pri 12 moštvih. Medveščak naj bi zamenjal Olimpijo, ta pa naj bi dve leti igrala v Alpski ligi.

V Ljubljani so bili nad zapisom presenečeni. Opozorili so, da vodilni možje lige EBEL niso pristojni za odločanje o tem, ali bo Olimpija v prihodnje igrala v Alpski ligi, in zahtevali pojasnilo vodstva lige. Direktor lige EBEL je za športni dnevnik Ekipa SN dejal, da gre za nesporazum, da Mennel zapisanih besed ni izrekel in da mora Olimpija do skupščine 26. aprila povedati, kako in kaj.

Predsednik društva s Celovške 25 Marko Popovič je v četrtek ponovil že večkrat slišane besede, da so tik pred sklenitvijo pomembnega sponzorstva, za časnik Dnevnik pa dodal, da se bo zaradi službenih obveznosti v tujini poslovil od predsedniškega položaja.

Ko moraš čakati, težave še bolj privrejo na plano

Če kdo pozna položaj pri Olimpiji, je to zagotovo otrok tega kolektiva Mušič, ki mu je privržen vse življenje. Še vedno verjame obljubam, ki jih sliši?

"Na koncu koncev še vedno igram tukaj, je pa težko. Za nekatere je težje, za druge je nekoliko lažje, odvisno od tega, kako imaš urejene stvari v glavi. Ko imaš tekme, je veliko lažje, ko moraš čakati mesec in pol, pa se je res zelo težko motivirati za trening. Potem vse te težave pridejo na plano. Ne vem, kaj sploh reči. Upam, da bo boljše, a nič pozitivnega ne kaže na to."

Poskuša odmisliti težave

Dolgoletnemu reprezentantu v težkih razmerah motivacijo dajejo olimpijske igre. V Sočiju jih je, kot preostali, okusil prvič, upa, da jih bo tudi v Pjongčangu. | Foto: Getty Images Dolgoletnemu reprezentantu v težkih razmerah motivacijo dajejo olimpijske igre. V Sočiju jih je, kot preostali, okusil prvič, upa, da jih bo tudi v Pjongčangu. Foto: Getty Images

Trener Bojan Zajc je večkrat poudaril, da je bila to daleč najtežja sezona Olimpije. Se 34-letnik strinja z njegovimi besedami?

"Pravzaprav je bila enaka kot lanska, s tem da na začetku nisem igral. Nekako sem se že kar malo navadil na vse te stvari, ki se tukaj dogajajo. So pa težke. To se zdaj vleče že tri sezone. Če si v takšnem položaju, je vsaka sezona težka, a poskušaš nekako odmisliti vse te težave in se pripraviti na vse skupaj."

Še ena želja v karieri

Kaj mu v tako negotovem položaju še daje motivacijo, da vztraja? Tudi to, da so prihodnje leto olimpijske igre? "Vsekakor. Za vsakega igralca je to ogromen motiv. Tega niti približno ne skrivam. Pripravil se bom tako dobro, kolikor se bom lahko. Upam, da bom izbran za reprezentanco za olimpijske igre. To je še moja želja v karieri, potem pa bom videl, kako bo, kakšen bo položaj, kakšne bodo razmere, in se odločal naprej," je Ljubljančan izrazil željo, da bi Slovenijo po Sočiju na olimpijskih igrah zastopal tudi v Pjongčangu.

Ne spreglejte