Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 5. 2017,
20.22

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Sapa Fehervar liga EBEL Luka Vidmar Madžarska legionarji

Ponedeljek, 22. 5. 2017, 20.22

6 let, 11 mesecev

Seli se na Madžarsko

Luka Vidmar bo zaigral v ligi EBEL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Luka Vidmar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenija v razširjenem avstrijskem prvenstvu prihodnjo sezono ne bo imela svojega predstavnika, bo pa v tem tekmovanju drsal reprezentančni branilec Luka Vidmar. Nosil bo dres madžarskega kluba Fehérvár AV19.

Eden od tistih, ki pred SP še ni imel pogodbe za novo sezono, je Luka Vidmar. Branilec je v primerjavi z lanskim tekmovalnim obdobjem, ko se je na Dansko preselil šele v drugi polovici septembra, tokrat hitreje našel delodajalca. Za enoletno sodelovanje se je dogovoril z madžarskim EBEL-ligašem Fehérvár AV19.

Vidmar je velik del kariere preživel na drugi strani Atlantika (v univerzitetni ligi NCAA, ligi ECHL, zaigral pa tudi v ligi AHL), po skoraj desetletju pa se je leta 2014 vrnil v Evropo. Najprej v češki Extraligi ni dobil prave priložnosti, nato je eno leto igral za norveški Stjernen, lansko sezono pa preživel pri danskem Frederikshavnu, ki mu je na 60 tekmah pomagal s petimi zadetki in 30 podajami.

Ljubljančan se bo v prihajajočem tekmovalnem obdobju preizkusil še v ligi EBEL, v kateri za zdaj še ni zaigral. Madžari so si po besedah generalnega direktorja kluba Viktorja Széliga ogledali igre 31-letnika s prvenstva v Parizu, govorili s trenerji in soigralci ter spoznali, da je Vidmar zanje prava izbira. Pri tem je pomagalo tudi dejstvo, da uporablja desno palico in da se zna ob branilskih nalogah vključiti v napad.

Madžari so letošnjo sezono po drugem delu končali na zadnjem mestu, tudi za HDD Olimpijo, ki je pred stečajem, ter še drugič zapored ostali brez končnice. Najdlje so v ligi EBEL prišli do četrtfinala, v katerem so zadnjič igrali v sezoni 2014/15.

"Želel sem izbrati kakovostno ligo blizu doma, saj poleti pričakujem prvega otroka. Težko je primerjati ligo EBEL z drugimi ligami, v katerih sem igral, saj v njej še nisem zaigral. Ko sem prejel ponudbo Fehervarja, sem se pogovoril z agentom, nekaterimi igralci, ki so tam igrali, in družino ter se odločil, da se pridružim ekipi," je selitev za uradno spletno stran kluba komentiral Vidmar. Na Madžarskem ga, kot v reprezentanci, čaka številka 23. To je nekoč nosil odlični branilec in Vidmarjev hokejski idol iz otroštva Igor Beribak.

Ne spreglejte