Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 10. 2022,
18.53

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Asiago HDD Jesenice celinski pokal

Sobota, 15. 10. 2022, 18.53

1 leto, 2 meseca

2. krog celinskega pokala, drugi tekmi, Asiago

Železarji zanesljivo še do druge zmage v Celinskem pokalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
hokej splošna | Jeseničani so visoko odpravili še Vojvodino, za napredovanje se bodo v nedeljo udarli s favoriziranim Asiagom. | Foto Sportida

Jeseničani so visoko odpravili še Vojvodino, za napredovanje se bodo v nedeljo udarli s favoriziranim Asiagom.

Foto: Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so po zanesljivi petkovi zmagi nad turškim Buz Adamlar (5:1) danes zlahka vknjkižili še drugo, ko so kar s 7:1 premagali srbsko Vojvodino. Jeseničani so tako upravičili vlogo favorita, v nedeljo pa se bodo za prvo mesto in napredovanje pomerili s favoriziranim Asiagom.

HDD Jesenice
Sportal Jeseničani celinski pokal začeli z visoko zmago

Železarji so imeli tako kot v petek tudi danes izrazito premoč na ledu, podobno kot proti Turkom pa so tudi Srbe strli v drugi tretjini, ko so zadeli trikrat.

Po prvem delu igre je bilo 1:1. Jeseničane je v vodstvo popeljal Gašper Glavič v 11. minuti, v 15. pa je izenačil Petar Mirkov z igralcem več na ledu po kazni tekme za Nikija Blomberga.

Varovance Gabra Glaviča to ni zmedlo, saj so stvari na svoje mesto postavili v drugi tretjini, ko so po vrsti zadeli Rudolfs Polcs (28.), David Planko (33.) in Luka Ščap (40.).

V zadnjem delu igre so zanesljivo zmago Jesenic potrdili Žiga Urukalo v 46., Andrej Galuškin v 52. ter Polcs s svojim drugim golom v 57. minuti.

Proti staremu znancu na zmago

"Ja, nekako smo vedeli, da bo ekipa Vojvodine danes naredila vse, da bi drago prodala svojo kožo, v prvi tretjini jim je to nekako tudi uspevalo, izid je bil izenačen. A vedeli smo tudi, da to ni bila naša najboljša predstava, dati smo morali prestavo, dve višje, vršiti konstanten pritisk na nasprotnika, ga s tem utruditi in na koncu smo prišli do zaslužene, tudi visoke zmage," je po drugi zmagi povedal jeseniški kapetan Gašper Glavič.

Jutri železarje torej čaka še spopad z Asiagom za prvo mesto v skupini. "Pričakuje se, da bo to tekma za napredovanje. Asiago je naš stari znanec, letos sicer nekoliko okrepljen, ker so šli v višjo ligo. To bo za nas vsekakor velik izziv, nanje se bomo pripravili stoodstotno, gremo pa samo na zmago," je odločen Glavič.

Asiago je zvečer palice prekrižal s turškim moštvom Buz Adamlar, ki ima v svojih vrstah precej ruskih hokejistov, in pričakovano zanesljivo zmagal (9:2).

Zmagovalec turnirja novembra na Slovaško

Zmagovalec skupine v Asiagu bo napredoval v tretji krog, ki ga bo med 18. in 20. novembrom gostil slovaški prvoligaš Nitra. Na Slovaškem bosta nastopila tudi poljski Unia Oswiecim, katerega trener je Nik Zupančič, in ukrajinski Kremenčuk.

Zaključni turnir celinskega pokala bo med 13. in 15. januarjem prihodnje leto gostil eden od štirih udeležencev. Tam bosta nastopili po dve najboljši ekipi z obeh turnirjev 3. kroga. Zmagovalcu tekmovanja je v preteklosti pripadla vstopnica za igranje v ligi prvakov. V lanski sezoni je zmagala Cracovia iz Krakova.

Celinski pokal, 2. krog, skupina D

Sobota, 15. oktober:
Vojvodina : HDD Sij Acroni Jesenice 1:7 (1:1, 0:3, 0:3)
0:1 Glavič (11.), 1:1 Mirkov (PP1, 15.), 1:2 Polcs (Planko, Urukalo, 28.), 1:3 Planko (Svetina, 33.), 1:4 Ščap (Planko, 40.), 1:5 Urukalo (Rep, 46.), 1:6 Galuškin (PP1, Planko, 52.), 1:7 Polcs (PP1, Planko, 57.)

Buz Adamlar : Asiago 2:9 (1:2, 0:4, 1:3)

Lestvica:
1. Asiago 2 tekmi - 6 točk
2. HDD Sij Acroni Jesenice 2 - 6
3. Buz Adamlar 2 - 0
4. Vojvodina 2 - 0

Nedelja, 16. oktober:
Buz Adamlar - Vojvodina
Asiago - HDD Sij Acroni Jesenice

Petek, 14. oktober:
HDD Sij Acroni Jesenice : Buz Adamlar 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
1:0 Pance (Polcs, 7.), 2:0 Galuškin (Polcs, Ščap, 29.), 3:0 Polcs (Pance, 40.), 3:1 Dubeniuk (Somsikov, 46.), 4:1 Ulamec (Jezovšek, Rep, 51.), 5:1 Planko (Ulamec, Jezovšek, 59.)

Vojvodina : Asiago 1:14 (0:2, 1:7, 0:5)

Ne spreglejte