Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 7. 2016,
20.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,53

1

Natisni članek

nogomet Euro 2016 Wales Gareth Bale

Torek, 5. 7. 2016, 20.37

6 let, 7 mesecev

Nič več proslavljanja z otroki na zelenici

Uefa opozorila Valižane, da evropsko prvenstvo ni družinska zabava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,53

1

Gareth Bale | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

"To je evropsko prvenstvo, ne družinska zabava. Na igrišče lahko pridejo le tisti, ki imajo akreditacije," je Uefin direktor prvenstva nogometaše Walesa opozoril, naj njihovi otroci po polfinalu ne hodijo na zelenico.

Valižani so že ob debiju na evropskih prvenstvih navdušili. Skupinski del so končali na prvem mestu, v osmini finala so izločili Severno Irsko, v četrtfinalu, ko je večina pričakovala zmago Belgije, pa domov poslali še trenutno najvišje uvrščeno evropsko reprezentanco. Gareth Bale in druščina, ki sta že v prvem poskusu skočila v polfinale – v sredo ob 21. uri se bosta za finale udarila s Portugalsko –, nista navdušila le rezultatsko, pač pa tudi z iskrenim veseljem po srečanjih.

Po zmagah so se nogometašem na zelenici večkrat pridružili njihovi otroci in fotografije so hitro obkrožile svet. A zdaj je konec proslavljanja z družinskimi člani.

"To je evropsko prvenstvo, ne družinska zabava … Štadion ni najbolj varen prostor za tako majhne otroke. Kaj bomo naredili, če se bo otrokom, starim pet, šest let, kaj zgodilo? Določen red mora biti," je po pisanju Guardiana Valižane pred polfinalom opozoril Uefin direktor prvenstva Martin Kallen.

"To je evropsko prvenstvo, ne družinska zabava … Štadion ni najbolj varen prostor za tako majhne otroke," so pri Uefi opozorili Valižane (na fotografiji sta Neil Taylor in Hal Robson-Kanu s svojimi otroki po četrtfinalnem obračunu z Belgijo). | Foto: Guliverimage/Getty Images "To je evropsko prvenstvo, ne družinska zabava … Štadion ni najbolj varen prostor za tako majhne otroke," so pri Uefi opozorili Valižane (na fotografiji sta Neil Taylor in Hal Robson-Kanu s svojimi otroki po četrtfinalnem obračunu z Belgijo). Foto: Guliverimage/Getty Images

Ta je sicer priznal, da gre za lepe fotografije, a izrazil skrb, da se lahko zgodi nesreča, če bi na štadion na primer vdrli navijači ali pa bi kdo od tehničnega osebja po nesreči koga poškodoval.

"Vse pogosteje se dogaja, da bi kar vsa družina rada prišla na igrišče ali pa v druge prostore. Na zelenici bi morali biti le tisti, ki imajo akreditacije, in nihče drug," je dodal Kallen, ki upa, da bodo nogometaši Walesa po polfinalu upoštevali opozorilo.

Ne spreglejte