Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 5. 2016,
22.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Srečko Katanec

Ponedeljek, 30. 5. 2016, 22.36

6 let, 6 mesecev

Selektorja po tekmi Švedska : Slovenija

Srečko je srečen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

"Izid je zelo dober za nas," je po remiju brez zadetkov na prijateljski tekmi proti Švedski v Malmöju dejal selektor Slovenije Srečko Katanec.

Zlatana Ibrahimovića na zelenici štadiona Swedbank v Malmöju niso dočakali, veliki zvezdnik evropskega nogometa je tokrat počival na klopi, so pa zato nekateri nogometaši, med njimi tudi novinca Boban Jović in Rok Kronaveter, ki do zdaj niso (veliko) igrali, dočakali priložnost, da se izkažejo in selektorju dokažejo, da nanje v prihodnosti lahko resno računa. In če gre soditi po besedah, ki jih je izrekel na novinarski konferenci takoj po tekmi, so izkoristili priložnost.


Škoda, da niso zabili

"Neodločen izid je za Slovenijo zelo dober. Prvi polčas smo odigrali zelo dobro. Škoda, da nismo zadeli," je najprej povedal Srečko Katanec. "Zadovoljen sem s tem, kako se fantje trudijo na treningih. To so prenesli tudi na tekmo," je nadaljeval. "Žoga je tekla, priigrali smo si nekaj priložnosti. Zadovoljivo. Škoda pa, da nismo zabili," je še povedal selektor, ki ga v nedeljo čaka še tekma proti Turčiji v Ljubljani.

"Vemo, da ustvarjamo novo ekipo in potrebujemo čas, zato je vsak pozitiven rezultat dobrodošel. Toliko bolj ob dobri igri," je še povedal Katanec, ki pravi, da je bila tokratna tekma zelo dobrodošla v iskanju rešitev za prihodnost. "Dobil sem določene odgovore. Dobili smo tudi samozavest. Zadnja vrsta je odigrala zelo dobro, tako kot celotna ekipa," je sklenil selektor, ki ga že jeseni čakajo kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018.

Švedi so še kako pogrešali Zlatana Ibrahimovića, ki je bil tokrat le gledalec. | Foto: Švedi so še kako pogrešali Zlatana Ibrahimovića, ki je bil tokrat le gledalec.

Poznalo se je, da ni bilo njega

Dokaj zadovoljen je bil slišati tudi selektor Švedov. "V prvem polčasu smo igrali slabše v obrambi, manjkala nam je agresivnost, prav tako pa smo imeli težave v napadu, ko nismo znali prebiti tekmečeve obrambe. V drugem polčasu je bilo malce bolje, imeli smo nekaj priložnosti, toda poznalo se je pač, da ni igral Zlatan Ibrahimović," je povedal Erik Hamren, ki ga že kmalu čaka nastop na evropskem prvenstvu v Franciji, kjer se bo njegova izbrana vrsta merila proti Italiji, Irski in Belgiji v skupini E.

Ne spreglejte