Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 6. 2016,
10.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Euro 2016 infografika Dimitri Payet Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Gareth Bale Alvaro Morata

Petek, 24. 6. 2016, 10.55

6 let, 6 mesecev

STATISTIKA SKUPINSKEGA DELA EURA (3.)

Smetano na torti Eura polizali francoski genij in beli baletniki

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Najbolj učinkovit posameznik skupinskega dela EP 2016 v nogometu je Francoz Dimitri Payet, ostala priznanja pa so romala v roke zvezdnikov madridskega Reala. Najboljša strelca sta Valižan Gareth Bale in Španec Alvaro Morata, največ strelov je sprožil Portugalec Cristiano Ronaldo, kralj podaj pa je Nemec Toni Kroos.

Statistika skupinskega dela (2.) – Kdo največ strelja, podaja in teče?

Statistika skupinskega dela (1.) – Kdaj in kako so padali zadetki?

V posebnem točkovanju Evropske nogometne zveze (Uefa) za najbolj učinkovitega igralca vodi Francoz Dimitri Payet. Nogometaš londonskega West Hama je na lestvici prehitel vse udeležence evropskega prvenstva, sledijo pa mu trije beli baletniki. Valižan Gareth Bale je skupaj s Špancem Alvarom Morato, ki je pred kratkim sklenil sodelovanje z evropskim prvakom in se iz Torina vrača v Madrid, najboljši strelec skupinskega dela. Oba sta dosegla tri zadetke, Bale pa je edini, ki se je na seznam strelcev vpisal prav na vseh tekmah.

Ronaldo na vrata tekmeca sprožil že 32 strelov

Veselje Ronalda in soigralcev po enem izmed njegovih dveh zadetkov na srečanju z Madžarsko (3:3). | Foto: Veselje Ronalda in soigralcev po enem izmed njegovih dveh zadetkov na srečanju z Madžarsko (3:3). Portugalec Cristiano Ronaldo, največji zvezdnik letošnjega nogometnega vrhunca leta v Franciji, zaseda četrto mesto, je pa vodilni v statistični rubriki udarcev na vrata. Na prvenstvu jih je sprožil kar 32, dvakrat več od najbližjega zasledovalca, njegovega klubskega soigralca Bala, ki je zelo visoko tudi na lestvici nogometašev, katerih streli največkrat romajo v okvir vrat.

Hitronogi Otočan je v okvir vrat poslal več kot dve tretjini strelov (68,8 odstotka), izmed nogometašev, ki so v skupinskem delu Eura sprožili vsaj pet strelov, pa je bil najbolj natančen švicarski reprezentant Haris Seferović (71,4 odstotka).

 

Edina rubrika, kjer se na vrhu nista znašla Payet ali pa kateri izmed belih baletnikov, ima opravka s številom asistenc za zadetek. Edini, ki je zbral dve, je Valižan Aaron Ramsey. Nogometni kruh si služi pri londonskemu Arsenalu, dve njegovi podaji pa sta poskrbeli za dva zadetka Walesa, ponosnega udeleženca osmine finala in zmagovalca skupine B.

Nemški beli baletnik pred topničarjem Xhako in kapetanom Barcelone

Kar se tiče podaj v igralnem polju, je njihov kralj Nemec Toni Kroos, še eden izmed plejade belih baletnikov, ki so izstopali v skupinskem delu. Nekdanji as Bayerna jih je zbral kar 353, takoj za njim pa je novopečeni topničar Granit Xhaka. Tudi Švicar, ki je v uvodnem nastopu na Euru nastopil proti bratu Taulantu, članu albanske izbrane vrste, je presegel mejo 300 podaj, tretjeuvrščeni Andres Iniesta, ki ima s številnimi podajami zaradi specifičnega igralnega sloga opraviti že pri Barceloni, pa jih je zbral 284.

Toni Kroos je leta 2014 postal svetovni prvak. Letos želi postati še evropski. Z Realom je osvojil evropsko klubsko krono, z elfom želi še reprezentančno. | Foto: Toni Kroos je leta 2014 postal svetovni prvak. Letos želi postati še evropski. Z Realom je osvojil evropsko klubsko krono, z elfom želi še reprezentančno.

Kapetan Barcelone se bo v ponedeljek v evropski nogometni klasiki pomeril z Italijani. Tako bodo ljubitelji nogometa že v osmini finala dočakali ponovitev zadnjega finala, ogromno zanimanja pa je požel tudi sobotni večerni spopad med Hrvaško in Portugalsko, kjer se bosta udarila klubska soigralca in velika prijatelja Luka Modrić in Ronaldo.

Pari osmine finala EP 2016:

25. junij: 15.00 Švica – Poljska (St. Etienne)
25. junij: 18.00 Wales – Severna Irska (Pariz)
25. junij: 21.00 Hrvaška – Portugalska (Lens)
26. junij: 15.00 Francija – Irska (Lyon)
26. junij: 18.00 Nemčija – Slovaška (Lille)
26. junij: 21.00 Madžarska – Belgija (Toulouse)
27. junij: 18.00 Italija – Španija (St. Denis)
27. junij: 21.00 Anglija – Islandija (Nica) 
Ne spreglejte