Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
24. 6. 2016,
22.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

1

Natisni članek

Luis Nani Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Petek, 24. 6. 2016, 22.05

6 let, 7 mesecev

Portugalci optimistično nad Hrvate

Prepričan, da ga bo Cristiano Ronaldo popeljal do naslova

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

1

Nani, ki bo na sobotni tekmi osmine finala evropskega prvenstva v Franciji proti Hrvaški še stotič nastopil v dresu Portugalske, verjame v svoje soigralce. Predvsem v enega. Koga drugega kot Cristiana Ronalda.

Vse o EP 2016

Na tekmah proti Islandiji in Avstriji ga ni bilo, pri remiju z Madžarsko s 3:3, ki je Portugalce popeljal med najboljših 16, je eksplodiral. Cristiano Ronaldo je zabil dva gola in podal. Mnogi upajo, da bo podobno razpoložen tudi na tekmi proti Hrvatom, ki so hit prvenstva in so v svoji skupini premagali tudi prvake z zadnjih dveh evropskih prvenstev, Špance.

Cristiana Ronalda ne more ustaviti nihče

"Lahko postanemo evropski prvaki," je prepričan Nani. | Foto: "Lahko postanemo evropski prvaki," je prepričan Nani. Med tistimi, ki verjamejo v zvezdnika madridskega Reala, je na vrhu njegov soigralec Nani. "Vsi vemo, česa je sposoben Ronaldo v vsaki minuti vsake tekme. Stoodstotno sem prepričan, da bo še naprej zadeval, saj je tega sposoben. Nihče ga ne more ustaviti. Je fantastičen nogometaš, ki je najboljši takrat, ko je najbolj pomembno. To je pokazal proti Madžarski, ko je utišal vse kritike, ki jih ni bilo malo," je o kapetanu in najboljšem strelcu v zgodovini Portugalske povedal strelec dveh golov na letošnjem evropskem prvenstvu.

"Tudi ko ne zadeva, ekipi pomeni veliko, saj vseskozi igra dobro. Že na prvih dveh tekmah smo si pripravljali priložnosti, a žoga žal ni hotela v gol. Proti Madžarski smo zadeli trikrat in verjamem, da se nam bo zdaj odprlo. Če bi imeli nekaj več sreče, bi dosegali boljše rezultate, a najpomembneje je, da smo napredovali," je še dejal nogometaš turškega Fenerbahčeja.

"Zdaj so pred nami najpomembnejše tekme. Proti Hrvaški nam ne bo lahko, saj gre za ekipo, ki je odlična in je na tem prvenstvu pokazala ogromno, prav tako so imeli Hrvati dan več počitka, a vseeno verjamem, da nam bo uspelo. Z Ronaldom nam mora. Prepričan sem, da nas bo v Franciji popeljal do naslova," je optimističen 29-letni nekdanji as Manchester Uniteda.

Cristiano Ronaldo lahko na tekmi proti Hrvaški postane najboljši strelec v zgodovini evropskih prvenstev. | Foto: Cristiano Ronaldo lahko na tekmi proti Hrvaški postane najboljši strelec v zgodovini evropskih prvenstev.

Bo že proti Hrvatom dosegel nov rekord?

Ronaldo je na tekmi proti Madžarski postavil nov mejnik, saj je postal prvi nogometaš, ki je zadel na štirih različnih evropskih prvenstvih (2004, 2008, 2012 in 2016). Zdaj je že pri osmih zadetkih (17 tekem) na tem tekmovanju in le še za gol zaostaja za rekorderjem Michelom Platinijem.

Če bo zadel proti Hrvaški, bo Francoza že ujel, seveda ga lahko z dvema ali več zadetki tudi prehiti.

Ne spreglejte