Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
14. 6. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73

1

Natisni članek

Euro 2016 Zlatan Ibrahimović

Torek, 14. 6. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

Po remiju Irske in Švedske

Nesrečnega Irca tolažijo, ga je Zlatan Ibrahimović začaral?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73

1

Čeprav ga je nasprotnikova obramba na prvi tekmi skupine E letošnjega evropskega prvenstva med Irsko in Švedsko dodobra zaustavila, je Zlatan Ibrahimović potreboval le trenutek, da so Irci ob vodstvu z 1:0 kapitulirali in se morali sprijazniti z zgolj točko.

EP 2016, 4. dan
Vse o EP 2016

Irci so po golu Wesa Hoolahana z začetka drugega polčasa zasluženo vodili. Imeli so vse niti igre v svojih rokah, ob tem pa zadovoljno ugotavljali, da jim je uspelo zaustaviti tistega, o katerem je bilo pred prvenstvom več govora, kot ga je bilo o vseh preostalih švedskih reprezentantih skupaj. O Zlatanu Ibrahimoviću, seveda.

Toda vse do zadnje četrtine tekme ob Cristianu Ronaldu glavnega zvezdnika letošnjega evropskega prvenstva ni bilo na spregled. Potem je po levi strani pobegnil irski obrambi, poslal podajo pred gol, kjer je nespretno posredoval branilec Ciaran Clark in žogo kar z glavo zabil v gol.

Selektor in soigralci so ga tolažili

Nesrečno posredovanje Ciarana Clarka. | Foto: Nesrečno posredovanje Ciarana Clarka. Dolgoletni nogometaš Aston Ville, ki je letos z njo izpadel iz elitne angleške premier lige, je bil po tekmi potolčen, saj je z nespretnim posredovanjem zapravil tri točke, ki bi Irce močno približale zgodovinski prvi uvrstitvi v izločilne boje evropskega prvenstva, a je tolažbo našel vsaj v besedah soigralcev in irskega selektorja.

"Ponosen sem na ekipo in tudi nanj. Vseskozi je zelo dobro igral, bil je med najboljšimi, a imel na koncu veliko nesrečo. Zgodi se lahko vsakemu. Zelo sem zadovoljen s tem, kar smo danes prikazali. Škoda je le, da nismo zmagali," je po tekmi govoril Martin O'Neill.

Podobno so 26-letnika tolažili tudi njegovi soigralci. "Takšne stvari se dogajajo. Če ne bi posredoval, bi Švedi tako ali tako zadeli. Ciaran je vseskozi igral zelo dobro," je povedal napadalec Stoke Cityja Jon Walters. "Clark je zelo izkušen, zato dobro ve, da nihče ne kaže s prstom nanj. Igral je odlično. Avtogol, ki ga je zabil, pa je bil splet nesrečnih okoliščin," pa je dejal Seamus Coleman, branilec Evertona.  

26-letnega branilca Aston Ville so soigralci po tekmi tolažili. | Foto: 26-letnega branilca Aston Ville so soigralci po tekmi tolažili.

Morda je bila to čarovnija

Res je, nihče ne kaže s prstom na nesrečnega Clarka. Morda le Ibrahimović. "Kako poskrbim, da branilci zabijajo avtogole? Podam, oni pa zabijejo žogo z glavo v gol," je v svojem slogu po tekmi govoril najboljši strelec v zgodovini Švedske in najboljši igralec v zgodovini njenega nogometa. "Morda je bila to čarovnija. Ne vem, vprašati morate branilca Ircev," je dodal skozi smeh 34-letni zvezdnik in malce zbodel Irca, ki je postavil končni izid 1:1.

Švede v petek čaka tekma z Italijani v Toulousu. Irci se bodo dan za tem pomerili z ranjenimi Belgijci v Bordeauxu.

Ne spreglejte