Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
11. 7. 2016,
10.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,23

2

Natisni članek

nogomet Didier Deschamps Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Antoine Griezmann Euro 2016

Ponedeljek, 11. 7. 2016, 10.31

6 let, 7 mesecev

Najboljši posameznik Eura 2016 Antoine Griezmann po finalu

Izgubil še na drugem finalu v manj kot dveh mesecih, njemu pa je bilo hudo za soigralce

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,23

2

Evropskega nogometnega prvenstva v Franciji je konec. Evropski prvaki so prvič postali Portugalci, ki so v velikem finalu z zadetkom rezervista Ederja v podaljšku šokirali domačine in jim preprečili veliko slavje.

V tretje ni šlo

Četa Didierja Deschampsa je po letih 1984 in 1998, ko so Francozi na domačem terenu osvojili evropski in svetovni naslov, skušali vajo ponoviti tudi tokrat, a so jim načrte prekrižali Portugalci, ki so večji del tekme igrali brez Cristiana Ronalda, saj je moral ta zaradi poškodbe z igrišča že po nekaj minutah.

Zdelo se je, da je bil ravno to dogodek, ki je tehtnico počasi, a vztrajno začel nagibati v portugalsko korist. Portugalci so se na koncu zasluženo veselili prvega evropskega naslova in vsaj malce pozdravili rano, ki je nastala leta 2004, ko so na domačem igrišču v finalu EP izgubili proti Grčiji.

Francoski napadalec Andre-Pierre Gignac, ki je svojimi predstavami na tem prvenstvu zelo razočaral, je v sodnikovem podaljšku zatresel portugalsko vratnico in zapravil veliko priložnost, v podaljšku pa je pasivno obrambo z velike razdalje kaznoval Eder in odločil finale.



Mešani občutki po uspešnem prvenstvu

"Po prvenstvu me navdajajo mešani občutki. Obenem je res kruto izgubiti v finalu, a na tem prvenstvu smo doživeli nekaj lepih trenutkov, ki jih ne bomo nikoli pozabili," je po izgubljenem finalu povedal dobitnik zlatega čevlja Antoine Griezmann.

"Dali smo vse od sebe, zato si nimamo česa očitati. Ponosen sem na ekipo, na vsakega posameznika, ta poraz boli, a ga bo treba čim prej pozabiti in se vrniti še močnejši," je dodal soigralec Jana Oblaka pri Atleticu. Za Griezmanna je to še drugo veliko razočaranje v manj kot dveh mesecih, saj je z Atleticom klonil tudi v finalu lige prvakov.

Bi Portugalci zmagali Euro 2016, če se ne bi poškodoval Cristiano Ronaldo?

  • Da.
    51,34 %
    403 glasov
  • Ne.
    48,66 %
    382 glasov
Oddanih 785 glasov

Griezmann je z glavo že premagal Ruija Patricia, a je žoga le za nekaj centimetrov švignila čez prečko. | Foto: Griezmann je z glavo že premagal Ruija Patricia, a je žoga le za nekaj centimetrov švignila čez prečko.

"Bolečino je treba pozabiti in se vrniti močnejši"

"Nismo igrali tako kot proti Nemčiji, a imeli smo svoje priložnosti. Zadeli smo vratnico, tudi sam sem imel nekaj priložnosti, enkrat me je od zadetka ločilo le nekaj centimetrov. Tudi portugalski vratar je bil odličen, a bolečino je treba pozabiti in se vrniti močnejši in še boljši," je dejal 25-letni odlični Francoz.

Po koncu prvenstva je seveda prejel tudi zlati čevelj, saj je bil s šestimi zadetki daleč najboljši strelec prvenstva. To je dosežek, ob katerem bi vsak skakal od veselja, a ne Griezmann.

"Ko bom vse skupaj prespal, bom mogoče čutil ponos in veselje, a zdaj čutim le bolečino. Nogomet je ekipna igra, pomembne so ekipne lovorike. Hudo mi je za moje soigralce, hotel sem jim dati to lovoriko, a nisem zadel, zelo sem razočaran," je še sklenil francoski zvezdnik, ki se je za konec spomnil tudi Ronalda.

Hitronogi Francoz je bil daleč najboljši posameznik prvenstva, zmanjkala mu je le pika na i. | Foto: Hitronogi Francoz je bil daleč najboljši posameznik prvenstva, zmanjkala mu je le pika na i.

Ronaldu naj že kar zdaj dajo zlato žogo

Glede na to, da si v zadnjih petih letih zlato žogo, lovoriko za najboljšega nogometaša leta, ves čas podajata Lionel Messi in Cristiano Ronaldo, je najbrž res, kar je rekel Griezmann: "Vse je odločeno, kar zadeva nagrado zlata žoga. Ronaldo je v tem letu zmagal v ligi prvakov, zdaj še na Euru in mislim, da je vsega konec." Messi, zadnji prejemnik zlate žoge, je recimo na drugi strani z Argentino igral le v finalu Copa America, tam pa izgubil po enajstmetrovkah proti Čilu. Ima pa španski državni naslov in španski kraljevi pokal.

Bi Ronaldo zamenjal lovoriko za evropski naslov za zlato žogo?

  • Kakšno vprašanje pa je to. Seveda, da bi.
    28,03 %
    155 glasov
  • Ne, Ronaldo je igralec, ki ga zanimajo le ekipne lovorike.
    71,97 %
    398 glasov
Oddanih 553 glasov
Ne spreglejte