Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 7. 2016,
9.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Poljska Euro 2016 Portugalska Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Petek, 1. 7. 2016, 9.30

6 let, 6 mesecev

Cristiano Ronaldo po zmagi nad Poljsko

Ronaldu se smeji: Opravili smo fantastično delo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Portugalski kapetan Cristiano Ronaldo, prvi zvezdnik evropskega prvenstva v Franciji, je od naslova oddaljen le še dva koraka. "Sanjam o tem, da bi s Portugalsko osvojil lovoriko," je povedal zvezdnik madridskega Reala po napornem četrtfinalnem dvoboju s Poljsko, v katerem ni izstopal, njegova ekipa pa je zmagala po loteriji kazenskih udarcev.

Enaintridesetletni kapetan portugalske reprezentance Cristiano Ronaldo je v klubskem svetu osvojil že vse, kar se osvojiti da. Z Realom je postal španski, evropski in svetovni prvak, prva mesta je osvajal tudi z Manchester Unitedom, bil trikrat razglašen za najboljšega nogometaša na svetu … Z reprezentanco dlje kot do finala (EP 2004) na velikih tekmovanjih ni prišel.

Čaka na priložnost, da bi s Portugalsko stopil na najvišjo stopničko in kot kapetan dvignil v zrak pokal, namenjen najboljšemu. V Franciji, kjer poteka 15. evropsko prvenstvo, ni več daleč od uresničitve sanj. Čeprav Portugalska na petih srečanjih v rednem delu ni premagala niti enega tekmeca, se je dokopala do polfinala, kjer se bo pomerila z boljšim iz današnjega četrtfinalnega dvoboja med Walesom in Belgijo.

Rad bi postal evropski prvak

Veselje kapetana Portugalske in njegovih soigralcev po zmagi nad Poljsko. | Foto: Reuters Veselje kapetana Portugalske in njegovih soigralcev po zmagi nad Poljsko. Foto: Reuters Poljsko je premagala po loteriji kazenskih strelov. Njeno mrežo je zatresel tudi Ronaldo, ki je v skupinskem delu na srečanju z Avstrijo zapravil kazenski strel in zadel le okvir vrat. Proti Poljski je bil natančnejši. Prav nihče od njegovih soigralcev si ni privoščil spodrsljaja, pri tekmecih pa se je uštel Jakub Blaszczykowski. Portugalski vratar Rui Patricio je predvidel njegovo namero in ustavil strel, s tem pa Portugalski odprl pot do polfinala. Z natančno izvedenim kazenskim strelom jo je potrdil Ricardo Quaresma.

"Sanjam o tem, da bi s Portugalsko osvojil lovoriko. Rad bi postal evropski prvak. V karieri sem osvojil ogromno lovorik, a še nobene z reprezentanco. Ne skrivam, da je to moj velik cilj. Smo na pravi poti. Upam, da je napočil čas, ko bom lahko uresničil sanje," je dejal najboljši strelec Portugalske vseh časov, ki v četrtfinalu proti Poljski ni izstopal, kot so ljubitelji nogometa od zvezdnika njegovega kova pričakovali. Na turnirju je dosegel dva zadetka, oba na srečanju skupinskega dela proti Madžarski (3:3).

"Rad bi čestital soigralcem, selektorju in tehničnemu osebju. Opravili smo fantastično delo. zdaj se moramo dobro pripraviti na naslednjega tekmeca in dati vse od sebe," napoveduje portugalski rekorder po številu nastopov za izbrano vrsto.

Z Walesom ali Belgijo?

V polfinalu bi se lahko pomeril s klubskim soigralcem Garethom Balom, ki bo danes skušal z Valižani izločiti Belgijo. "Oba sta se v četrtfinale uvrstila po dobrih predstavah. Wales tako kot Islandija spada med presenečenja prvenstva, Belgija pa je v zadnjih letih dokazala, da ima izvrstno ekipo," je pohvalil najvišje uvrščeno evropsko reprezentanco na lestvici Fife, ki bo danes v Lillu skušala upravičiti vlogo favorita in se le streljaj od Belgije veseliti preboja v polfinale.

Se bo portugalski superzvezdnik v polfinalu srečal s klubskim soigralcem Garethom Balom, ki mu je pri Realu "neuradno" ukradel rekord najdražjega prestopa na svetu? | Foto: Reuters Se bo portugalski superzvezdnik v polfinalu srečal s klubskim soigralcem Garethom Balom, ki mu je pri Realu "neuradno" ukradel rekord najdražjega prestopa na svetu? Foto: Reuters

To bi pomenilo, da bi hitronogi Bale, Ronaldov znanec in soigralec, s tremi zadetki pa prvi strelec Eura, ostal praznih rok …

Ne spreglejte