Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 12. 2016,
19.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Živa Dvoršak Boštjan Maček Strelstvo

Sreda, 14. 12. 2016, 19.35

6 let, 7 mesecev

Živa Dvoršak in Boštjan Maček strelca leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Živa Dvoršak

Živa Dvoršak četrtič in Boštjan Maček tretjič sta najboljša strelca leta 2016 po izboru Strelske zveze Slovenije. Oba zmagovalca in nagrajence v drugih kategorijah so predstavniki krovne zveze v Sloveniji danes razglasili v mariborskem hotelu Habakuk.

Na slovesni gala prireditvi v Mariboru so podelili nazive najboljšim strelcem minulega leta, po pričakovanjih sta naslova prejela najboljša slovenska strelka zadnjih let Dvoršakova in strelec s puško šibrenico Boštjan Maček. V strelski sezoni 2015/16 so slovenski strelci med drugim dosegli še 58 novih (od tega devet izenačenih) državnih rekordov.

Super popotnica za naprej

Živa Dvoršak iz strelskega društva Olimpija je naslov najboljše v svojem športu v državi osvojila četrtič v konkurenci članic in pred tem štirikrat zapored v mladinski konkurenci. Dvakratna olimpijka in članica Olimpije si je naslov priborila z osvojenim 17. mestom na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, z osvojenim 7. in 8. mestom na evropskem prvenstvu v Györu na Madžarskem in drugimi odličnimi dosežki na svetovnih pokalih in drugih mednarodnih ter domačih tekmovanjih.

"Vsekakor je to priznanje ob koncu leta super popotnica za naprej in priznanje za nazaj, da smo dobro delali, dosegli neke cilje v sezoni in smo na ta način poplačani. Glede na vse težave, ki sem jih imela in jih imam že zadnji dve sezoni, sem zadovoljna, da sem glavni tekmi, evropsko prvenstvo in olimpijske igre naredila tako, kot sem si želela in da sem pokazala svoj maksimum, glede na tisto formo, zato si nimam kaj očitat," je po naslovu povedala Dvoršakova, ki prav veliko premora ne bo imela.

Priznanje pomeni, da je na dobri poti

"Malo presenetljivo, saj naslova nisem pričakoval, ker sezona ni bila takšna, kot sem si jo zadal." | Foto: Stanko Gruden, STA "Malo presenetljivo, saj naslova nisem pričakoval, ker sezona ni bila takšna, kot sem si jo zadal." Foto: Stanko Gruden, STA Priznanje za najboljšega strelca je prejel Boštjan Maček iz strelskega društva Trap Štefan Kovač Murska Sobota. Lovoriko si je dvakratni olimpijec v streljanju s puško šibrenico v disciplini trap, nadel tretjič, delegate pa je prepričal z osvojenim 22. mestom na največjem športnem dogodku v tem letu olimpijskih igrah v Riu de Janeiru in 13. mestom na evropskem prvenstvu.

"Malo presenetljivo, saj naslova nisem pričakoval, ker sezona ni bila takšna, kot sem si jo zadal. Pričakovanja so bila precej večja do olimpijskih iger in na igrah, potem pa se mi je odprlo in sem premagoval tekmovalce, med drugim tudi olimpijskega zmagovalca brez težav, tako da moram biti zadovoljen. Priznanje mi ob tem pomeni, da sem na dobri poti pred nadaljevanjem kariere, " je ob prejetem naslovu dejal Maček, ki se bo po zimski ligi že odpravil na priprave za tekme svetovnega pokala, medtem ko sta glavna cilja za prihodnje leto nastopa na evropskem in svetovnem prvenstvu.

Priznanje tudi v Grosuplje

Priznanje za najboljše društvo je prejelo strelsko društvo Grosuplje, priznanja pa so prejeli tudi strelci invalidi, ki so na paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016 osvojili zlato in srebrno odličje, ki sta si ju priborila Veselka Pevec in Franček Gorazd Tiršek.

Ne spreglejte