Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2024,
19.30

Osveženo pred

2 tedna, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

olimpijske igre Pariz 2024 Pariz Eifflov stolp Anouk Garnier

Sreda, 10. 4. 2024, 19.30

2 tedna, 5 dni

Ambasadorka Pariza 2024 Anouk Garnier

Za Guinnessov rekord: po vrvi splezala na Eifflov stolp #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Vsestranska francoska ekstremna športnica Anouk Garnier je podrla svetovni rekord v plezanju po vrvi. Splezala je 110 metrov visoko, na Eifflov stolp. Kako ji je uspel ta nenavaden podvig, poglejte v zgornjem videoposnetku. Dvakratna svetovna prvakinja v oviratlonu je ambasadorka letošnjih poletnih olimpijskih iger v Parizu.

Alexis Jandard
Sportal Boleč padec na odprtju plavalnega centra #video

Anouk Garnier | Foto: Reuters Anouk Garnier Foto: Reuters V Parizu se nadaljuje odštevanje do poletnih olimpijskih iger in tako se vrstijo različne prireditve. Z druge ploščadi Eifflovega stolpa, 110 metrov visoko, so spustili vrv, po kateri se je povzpela Anouk Garnier. In uspelo ji je splezati do vrha, kar je nov svetovni rekord v plezanju po vrvi. Guinnessova knjiga rekordov mora dosežek sicer še potrditi, a 34-letna Francozinja je pod simbolom Pariza s prijatelji in domačimi, ki so jo ves čas glasno spodbujali, že proslavljala.

Uspelo ji je izenačiti moški rekord, 110 metrov visoko je pred njo splezal Južnoafričan Thomas van Tonder. "To je prav noro. Ne morem verjeti, da mi je res uspelo." Anouk je uspelo v 18 minutah. Dvakratna svetovna prvakinja v oviratlonu je za ta podvig trenirala leto dni. "Eifflov stolp je simbol Francije. Pa še v olimpijskem letu smo. Všeč mi je tudi miselnost Gustava Eiffla, da je treba imeti velike sanje, da je nemogoče možno narediti mogoče," je razlog za tak podvig pojasnila Francozinja.

Anouk Garnier je v samo 18 minutah splezala po vrvi 110 metrov visoko, na Eifflov stolp. | Foto: Reuters Anouk Garnier je v samo 18 minutah splezala po vrvi 110 metrov visoko, na Eifflov stolp. Foto: Reuters

Eifflov stolp ni bil prvič prizorišče tako nenavadnega podviga. Leta 1951 je skupina ameriških akrobatov nastopala na trapezu kar 120 metrov visoko, med drugo in tretjo platformo stolpa. Pod njimi pa ni bilo zaščitne mreže!

Pariz, olimpijske igre
Sportal Težave na prizorišču OI: Noben vzorec vode ne ustreza minimalnim standardom
Sebastian Coe, Svetovna atletika
Sportal Krovna atletska zveza bo nagradila olimpijske prvake
OI Pariz 2024, Eifflov stolp
Sportal Nove vstopnice za OI v Parizu na voljo sto dni pred igrami
Ne spreglejte