Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 3. 2012,
15.04

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

kajak kanu Peter Kauzer Andrej Jelenc

Četrtek, 15. 3. 2012, 15.04

5 let, 1 mesec

V Sloveniji premalo vode, Kauzer "beži" v London

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Že pred časom so se naši slalomisti na divjih vodah vrnili s priprav, a časa za počitek ni, saj se nekateri že vneto pripravljajo na bližnje izbirne tekme, Kauzer pa odhaja na trening v London.

Letošnje izbirne tekme bodo še posebej pomembne. V primeru, da tekmovalcu uspe zmagati vse izbirne tekme, se direktno prekvalificira na olimpijske igre v Londonu. Če to ne bo uspelo nobenemu iz discipline, bo odločilna tekma evropsko prvenstvo v Augsburgu, ki bo na sporedu maja. Potencialni kandidati za reprezentanco imajo za seboj že nekaj pripravljalnih tekem, kjer so že dokazali do so na pravi poti.

Prav tako je s pripravo tekmovalcev zadovoljen direktor reprezentanc Andrej Jelenc. "Priprave naših tekmovalcev so potekale po načrtih, tako da smo tudi v strokovnem kadru zadovoljni s pripravo naših tekmovalcev. To so pokazali tudi na dveh zelo močnih tekmah v Avstraliji, ko je bilo kar nekaj uvrstitev blizu vrha," je uvodoma dejal Jelenc, ki pa ne more biti zadovoljen s trenutnimi pogoji doma. "Pogoji doma so trenutno katastrofalni. Saj praktično ni nobene vode, tako da je po tacenski progi zelo težko veslati. Trenutno smo zmenjeni, da lahko trikrat na teden odpiramo zapornico, kar pa je vsekakor premalo. Upam, da se bo tekmovalcem kljub takšnim razmeram uspelo pripraviti za naslednjo sezono. V nekaterih slovenskih klubih so že odreagirali in se odpravili na krajše priprave v Augsburg. Med njimi sta tudi Sašo Taljat in Luka Božič," še pove direktor, ki pa mu zadnje čase nemalo sivih las dela finančno stanje na kajakaški zvezi.

Kauzer: Na koncu je bil zaostanek tri sekunde

Prav tako nad trenutnimi razmerami ne more biti zadovoljen najboljši slovenski kajakaš Peter Kauzer, ki je skoraj dva meseca preživel v Avstraliji, kjer mu je nekoliko vreme nagajalo, a kot pravi je to bolje kot peklenska avstralska vročina."Treninga v Avstraliji sem opravil več kot sem nameraval. Namreč letos v Avstraliji ni bilo take vročine, ki bi te lahko prekomerno utrujala, tako da si lahko res dobro treniral. Gneča na progi je bila velika, ampak malo potrpiš in gre. Štartal sem tudi na dveh tekmah, kjer sem eno odpeljal zelo dobro, drugo pa nekoliko slabše, vendar sem bil s svojimi časi blizu najboljšim, tako da sem bil zadovoljen. Treba je upoštevat, da je večina tekmovalcev že dvigovala formo za kvalifikacijske tekme, jaz pa sem pa sem bil še v pripravljalnem obdobju treninga," je na kratko opisal svoje priprave aktualni svetovni prvak, ki se v nedeljo že odpravlja na priprave na olimpijsko progo. "V London se grem še malo "furat" po divji vodi, ker pri nas dejansko vode ni. Vreme nam sicer služi, ampak vode pa ni nobene, tako da mi bodo priprave v Londonu še kako prav prišle. Proga tam je prijetna in vsaka vožnja predstavlja poseben izziv. Bo pa treninga na tej progi bistveno več kot v Pekingu, saj bo do olimpijade na voljo bistveno več terminov kot v Pekingu, tako da bo časa za pripravo dovolj." Peter je tudi povedal, kako doživlja samo progo in njeno težavnost."Na progi nimaš nobenega časa za počitek. Dejansko se zaveš, ko si šele v cilju. Tudi zelo hitro lahko pride do izgube časa, čeprav misliš, da si progo odpeljal dobro. To se je videlo že lani na predolimpijskem testu, ko sem mislil, da sem progo dobro odpeljal, na koncu pa je bil zaostanek tri sekunde, tako da sem bil nemalo presenečen. So pa imeli tudi ostali tekmovalci podobne težave. Kot sem že rekel, je ta proga prav poseben izziv in jo bo treba naštudirati do potankosti. Še kanček sreče pa je dober rezultat lahko zelo hitro tukaj," še zaključi Kauzer, ki mu bodo tokratne priprave služile predvsem za dobre občutke na progi.

Ne spreglejte