Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 1. 2012,
7.35

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 8. 1. 2012, 7.35

8 let, 1 mesec

Texans prvič, Saints zastrašujoče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
New Orleans Saints so z izjemnim drugim polčasom na "wild card" tekmi lige NFL s 45:28 izločili Detroit Lions. Houston Texans so prvič v svoji zgodovini zmagali tekmo končnice.

New Orleans Saints so v prvem polčasu izgubili dve žogi, dosegli en sam "touchdown", enega so jim sodniki razveljavili in tako je mlado moštvo Detroit Lions vodilo s 14:10. Po odmoru pa so domači le pokazali, zakaj so v rednem delu sezone lige NFL podrli več rekordov. Njihov podajalec Drew Brees je do konca zbral 466 jardov (zaključil je 33 od 43 podaj) in podal za tri "touchdowne", mali tekač Darren Sproles je z dvema "touchdownoma" še enkrat več dokazal, kako dobra okrepitev je (v klub je prišel poleti kot prost igralec) in Saints so marš v Indianapolis začeli z zmago 45:28. Tekma je bila odločena 10 minut pred koncem, ko je ob zaostanku za 10 točk podajalec Detroita, Matt Stafford, skušal z dolgo podajo do nezanesljivega lovilca Titusa Younga. Saints so podajo prestregli in le minuto kasneje s "touchdownom" prišli v neulovljivo vodstvo 38:21.

Z zmago so se Saints uvrstili v polfinale konference, kjer jih čakajo obrambno nastrojeni San Francisco 49ers. "Mislim, da je naš napad, naša ekipa zgrajena za vsakršne pogoje. Doma igramo v dvorani, a lahko igramo tudi zunaj, če le igramo svojo igro. V drugem polčasu smo točke dosegli v vsakem napadu, to je naša igra," se je na gostovanje v San Franciscu ozrl Drew Brees.

V prvi tekmi prvega večera "wild card" vikenda so Houston Texans na svojem sploh prvem nastopu v končnici zabeležili prvo zmago in se uvrstili v polfinale konference z Baltimore Ravens. Rezervni podajalec Houstona, T. J. Yates, je podal za skromnih 159 jardov, a ni imel prestreženih podaj. Jarde in točke je tako za Texans zbiral tekač Arian Foster, ki je tekmo končal z dvema "touchdownoma". Tako so Cincinnati Bengals premagali z 31:10. Odločila je tudi letos močno izboljšala obramba Houstona, saj so podajalcu Cincyja, Andyju Daltonu, prestregli kar tri podaje.

"Odigrali smo brez napak, ukradli nekaj žog in zelo dobro tekli z žogo. To je bilo ključno, da smo tekmo dobili že pred zadnjo četrtino," je izpostavil trener Houstona, Gary Kubiak. "Fantje so bili zelo osredotočeni. Všeč mi je bil njihov pristop. Zmagali smo prvo tekmo v končnici, bomo videli, če nam uspe dobiti še prvo v gosteh. " Preostali dve tekmi "wild carda" sledita v noči na ponedeljek.

Ne spreglejte