Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 3. 2020,
19.39

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Teja Belak Sašo Bertoncelj

Petek, 13. 3. 2020, 19.39

4 leta, 2 meseca

svetovni pokal v športni gimnastiki, baku

Bertonclju se tudi v Bakuju ni izšlo, finalne boje odpovedali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Sašo Bertoncelj | Sašu Bertonclju se vaja v Bakuju ni posrečila. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Sašu Bertonclju se vaja v Bakuju ni posrečila.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj, ki je na minulem svetovnem pokalu v Melbournu po napaki v kvalifikacijah že zapravil vse možnosti za olimpijski nastop, je tudi v Bakuju ostal praznih rok. Petintridesetletni Škofjeločan je v današnjih kvalifikacijah padel s konja pri prvini wu, prejel 12,966 točke in na 17. mestu ostal zunaj finala.

"Sašu se je pripetila povsem 'brezvezna' napaka, z orodja je padel pri prvini wu," je slabe volje iz Azerbajdžana, predzadnje kvalifikacijske tekme za olimpijske igre, sporočil glavni trener moške vrste Sebastijan Piletič.

Danes sta se v kvalifikacijah predstavili tudi dve slovenski telovadki Tjaša Kysselef in Lucija Hribar. Kysselefova je po besedah trenerja Andreja Mavriča na gredi opravila super vajo, za katero je prejela 12,566 točke, a je z 11. mestom tretja rezerva za finale. V kvalifikacijah parterja je z oceno 12,000 končala na 17. mestu, Hribarjeva pa je bila na tem orodju z 10,600 točke 26.

Odpovedali finalne boje

V soboto in nedeljo bi morali v Bakuju potekati finalni boji, v teh bi od slovenskih predstavnikov nastopili le Teja Belak, ki je četrtkove kvalifikacije preskoka opravila z odliko, saj je imela prvo oceno, ter Tjaša Kysselef, ki je bila v kvalifikacijah tega orodja peta.

"Po odločitvi vlade Azerbajdžana in dejstvu, da v državi ni ustreznega cepiva, bodo tekmovanja 14. in 15. marca odpovedana," so med drugim zapisali organizatorji v sporočilu za javnost.

Tekma v Bakuju je bila zadnja večja za nekaj časa, saj je Mednarodna gimnastična zveza Fig v sredo med drugim tudi finale olimpijskih kvalifikacij, ki bi moral biti prihodnji teden v Dohi, zaradi poskusa zajezitve širjenja novega koronavirusa prestavila na junij.

Teja Belak, ki je četrtkove kvalifikacije preskoka opravila z odliko, lahko še vedno upa na olimpijsko vozovnico. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Teja Belak, ki je četrtkove kvalifikacije preskoka opravila z odliko, lahko še vedno upa na olimpijsko vozovnico. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Belakova še lahko upa na OI

Ljubljančanka Belakova je edina v slovenski gimnastični vrsti, ki še ima možnosti za nastop v Tokiu. Dobra vest za slovensko vrsto v boju za olimpijsko normo je tudi to, da se je Belakova že v kvalifikacijah znebila ene od glavnih tekmic za OI, Rusinje Marije Paseka, ki je pri enem od skokov padla in tako ostala zunaj finala najboljše osmerice.

Preberite še:

Teja Belak Minsk
Sportal Največji ponos slovenske gimnastike: Bertoncelj, Belakova in Vedenejeva
Sašo Bertoncelj
Sportal Sašo Bertoncelj še ni vrgel puške v koruzo
Teja Belak
Sportal Teja Belak v Bakuju poskrbela za vedre obraze

 

Ne spreglejte