Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 2. 2023,
16.47

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Luka Bojanc Nikolaj Božič Andrej Mavrič Teja Belak Tjaša Kysselef Lucija Hribar gimnastika

Četrtek, 16. 2. 2023, 16.47

1 leto, 2 meseca

start svetovnega pokala prihodnji konec tedna v cottbusu

Kmalu se začenja zares, telovadci imajo dva glavna cilja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
gimnastika, Koper, svetovni pokal, 3. dan, Lucija Hribar | Lucija Hribar bo vsaj v spomladanskem delu sezone prvo ime ženske vrste. | Foto Grega Valančič/Sportida

Lucija Hribar bo vsaj v spomladanskem delu sezone prvo ime ženske vrste.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska gimnastična reprezentanca je pred začetkom nove sezone, start bo prihodnji konec tedna na svetovnem pokalu v nemškem Cottbusu, razkrila načrte. Glavna cilja sta spomladansko evropsko prvenstvo v Antalyi ter jesensko svetovno v Antwerpnu, kjer se bodo delile tudi vstopnice za nastop na olimpijskih igrah 2024 v Parizu.

Prvo ime ženske vrste bo vsaj v spomladanskem delu sezone Lucija Hribar, saj Tjaša Kysselef še okreva po poškodbi in operaciji kolena, Teja Belak pa s partnerjem Žigo Šilcem pričakuje drugega otroka.

Trener članske reprezentance v ženski športni gimnastiki Andrej Mavrič je kot glavni cilj sezone izpostavil uvrstitev na OI 2024.

"Na EP želimo dokazati, da smo v zadnjih letih dobro delali in se lahko kosamo z najboljšimi tudi v mnogoboju"

"V letošnji sezoni se bolj osredotočamo na dve tekmovalki, Lucijo Hribar in Zalo Trtnik. Upamo, da se jima bo kasneje po končani rehabilitaciji pridružila tudi Tjaša Kysselef. Imamo dva cilja sezone, evropsko in svetovno prvenstvo. Na EP želimo dokazati, da smo v zadnjih letih dobro delali in se lahko kosamo z najboljšimi tudi v mnogoboju. Cilj je finale mnogoboja," je pojasnil Mavrič.

Dodal je, da na SP rezultatski cilj ni v ospredju: "Tam zlasti računamo na uvrstitev ene od tekmovalk na OI v Parizu. Med tema največjima tekmama nas čakajo številni svetovni pokali, kjer je vsakič cilj finale."

Teja Belak pričakuje drugega otroka, Tjaša Kysselef pa okreva po operaciji. | Foto: Gimnastična zveza Slovenije Teja Belak pričakuje drugega otroka, Tjaša Kysselef pa okreva po operaciji. Foto: Gimnastična zveza Slovenije

gimnastika, Koper, svetovni pokal, 3. dan, Lucija Hribar
Sportal Lucija Hribar in Zala Trtnik z dvema naslovoma državnih prvakinj

"Naš prvi cilj je uvrstitev na SP. Ker so svetovni pokali kvalifikacije za SP, ki je potem kvalifikacijsko za OI 2024, pričakujemo, da bo večja konkurenca." | Foto: Sportida "Naš prvi cilj je uvrstitev na SP. Ker so svetovni pokali kvalifikacije za SP, ki je potem kvalifikacijsko za OI 2024, pričakujemo, da bo večja konkurenca." Foto: Sportida

Piletič: prvi cilj uvrstitev na SP

Telovadcema Nikolaju Božiču in Luki Bojancu, ki se vrača po poškodbi rame, se je pridružilo nekaj novih imen, ki so lani zastopala Slovenijo na mladinskem EP. Med njimi je Anže Hribar, ki je lani debitiral med člani na svetovnem pokalu v Mersinu.

Giarnni Regini-Moran
Sportal Pet finalov na orodjih, zmagovalci iz petih držav

"Naš prvi cilj je uvrstitev na SP. Ker so svetovni pokali kvalifikacije za SP, ki je potem kvalifikacijsko za OI 2024, pričakujemo, da bo večja konkurenca. Prvi cilj za Božiča in Bojanca je predvsem to, da prideta med 12 najboljših in s tem do točk. Za Hribarja, ki je zelo mlad in perspektiven tekmovalec, pa je cilj, da se bo preko EP uvrstil na SP v mnogoboju in se tam poskušal boriti tudi za uvrstitev na OI. Kevin Buckley ima trenutno težave z zapestjem in se bo reprezentanci priključil na svetovnem pokalu v Bakuju," je dejal trener članske reprezentance v moški športni gimnastiki Sebastijan Piletič.

Jekaterina Vedenejeva je na SP osvojila prvo kolajno. | Foto: AP / Guliverimage Jekaterina Vedenejeva je na SP osvojila prvo kolajno. Foto: AP / Guliverimage

Vedenejeva prvo ime reprezentance v ritmični gimnastiki

Sezona 2022 je bila za slovensko ritmično gimnastiko zgodovinska, saj je Jekaterina Vedenejeva na SP osvojila prvo kolajno, ko je bila bronasta s trakom. Tudi to sezono z EP in SP bo prvo ime reprezentance.

Gimnastična zveza Slovenije (GZS) je ob tem podpisala generalno sponzorsko pogodbo z družbo BTC, s katero sodeluje že več kot 20 let. Gimnastična vrsta, predsednik Gimnastične zveze Slovenije je Damjan Kralj, je ob tem podpisala osebne sponzorske pogodbe z dolgoletnim pokroviteljem BTC. Podjetje dodatno sponzorira sedem telovadcev.

Edvard Kolar
Sportal Gajibovu nov predsedniški mandat, Kolar med trojico podpredsednikov
Ne spreglejte