Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 2. 2016,
11.22

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Reka Damir Dugonjić Tjaša Oder Anja Klinar

Ponedeljek, 15. 2. 2016, 11.22

5 let

Slovenski plavalci blesteli v hrvaškem bazenu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hrvaško mesto Reka je konec tedna gostilo tradicionalni plavalni miting Victoria, na katerem so se najbolj izkazali Ravenčana Damir Dugonjić in Tjaša Oder ter Radovljičanka Anja Klinar.

Na Reki so konkurenco tekmovalcev iz bližnjih držav obogatili tudi Belorusi. Kljub temu je bila Reka na koncu slovenska, saj so se v seštevku dveh izidov na prvih treh mestih zvrstili Ravenčana Damir Dugonjić in Tjaša Oder ter Radovljičanka Anja Klinar.

Dugonjić je bil po pričakovanjih najboljši na 50 in 100 metrov prsno, za trening pa je nastopal tudi na 200 metrov prsno, kjer je slavil novi slovenski rekorder Aljaž Kerč pred klubskim kolegom iz ljubljanske Olimpije Nejcem Šimenkom. Kerč je bil tretji tudi na 100 metrov prsno.

Enega boljših izidov je ob zmagi na 800 metrov prosto dosegla Odrova s časom 8:36,92, bolj zanimiv pa je bil razplet za preostala mesta, kjer je bila trdno na drugem mestu Klinarjeva, druga Ravenčanka Gaja Natlačen pa za las ugnala drugo Radovljičanko Špelo Perše. Odrova je zmagala še na 400 metrov mešano.

Koroška najstnica namučila Klinarjevo

Na 400 metrov prosto je zanesljivo slavila Klinarjeva pred Odrovo in Natlačnovo. Klinarjeva je zmagala tudi na 200 metrov prosto, kjer se je s časom 2:00,15 na le nekaj stotink približala osebnemu rekordu. Za zmago se je morala zelo potruditi, saj sta s 15-letno Ravenčanko Janjo Šegel na 150 metrih obračali z do stotinke sekunde enakim izidom, na koncu pa je imela več moči Gorenjka. Mlada Korošica je s časom 2:00,71 za osem desetink popravila osebni rekord in potrdila, da bo zanjo ob dobrem delu dosegljiva tudi olimpijska norma za Rio de Janeiro.

Klinarjeva je pred klubsko kolegico Tjašo Pintar osvojila še drugo mesto na 200 metrov mešano, kjer pa je Slovenki z novim hrvaškim rekordom ugnala Ana Radić. Šeglova je bila še druga na 100 metrov prosto in tretja na 50 metrov prosto.

Med Slovenci so se na stopničke uvrščali še Radovljičan Robert Žbogar kot drugi na 400 metrov mešano in 200 metrov delfin, njegov klubski kolega Jan Toman, mlada Ravenčanka Janja Jamšek in Blaž Demšar iz Olimpije.

Ne spreglejte