Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 9. 2021,
13.42

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Helena Domajnko Anže Urankar Nejc Žnidarčič kanu kajak

Petek, 24. 9. 2021, 13.42

2 leti, 7 mesecev

Kajak-kanu, Bratislava, SP (sprint)

Sedem slovenskih čolnov v finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Nejc Žnidarčič | Nejc Žnidarčič se je zanesljivo prebil v finale. | Foto Nina Jelenc

Nejc Žnidarčič se je zanesljivo prebil v finale.

Foto: Nina Jelenc

Hkrati s svetovnim prvenstvom v slalomu na divjih vodah v Bratislavi poteka tudi svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah in ekstremnem slalomu. V finale svetovnega prvenstva v sprintu se je uvrstilo sedem slovenskih čolnov.

Benjamin Savšek
Sportal Dobri obeti: Savšek in Božič v polfinale z mest blizu vrha

Anže Urankar in Nejc Žnidarčič sta na Slovaško pripotovala kot ena glavnih favoritov za zmago v kajakaški konkurenci sprinta na divjih vodah, a uvodni kvalifikacijski nastop se ni izšel po njunih željah, prav tako ni šlo drugima slovenskima kajakašema Timu Novaku in Simonu Ovnu. V drugo so vsi štirje nastopili bolje.

Urankar in Žnidarčič sta postavila enak čas in zmagala v drugi kvalifikacijski vožnji, Novak pa je v finale napredoval z osmim rezultatom drugega nastopa. Sobotna tekma se je za vsega eno mesto izmuznila Ovnu, ki je bil v drugo enajsti. Med kajakaši je bil v kvalifikacijah najhitrejši Nemec Yannic Lemmen, drugi je bil Čeh Vojtech Zapletal, tretji pa Francoz Maxence Barouh.

V finalu tudi dve kajakašici

V konkurenci kajakašic bo imela Slovenija v finalu dve predstavnici. Napredovali sta namreč četrta sprinterka letošnjega članskega EP Ana Šteblaj in aktualna mladinska evropska prvakinja v sprintu Helena Domajnko. V drugem nastopu je bila Šteblajeva peta, Domanjkova pa osma. Žal se ni izšlo Živi Jančar, ki je bila 16. in 19.

V finalu bo veslala tudi mladinska evropska prvakinja Helena Domajnko. | Foto: Nina Jelenc V finalu bo veslala tudi mladinska evropska prvakinja Helena Domajnko. Foto: Nina Jelenc

Tudi kanuisti uspešni

Dva finalna nastopa čakata Martina Galeta. Najprej se je s sedmim rezultatom druge vožnje na sobotno tekmo uvrstil v kanuju enosedu, nato pa je skupaj z Nejcem Gradiškom veslal še v dvojcu. V prvi vožnji sta bila enajsta, v drugi pa tretja in tako prišla do finala. V enosedu je veslal tudi Gradišek, ki je bil v prvo 16., v drugo pa 11.

Med kanuisti je v kvalifikacijah zmagal Francoz Etienne Klatt pred Čehoma Vladimirjem Slanino in Ondrejem Rolencem, med dvojci pa sta bila najboljša Čeha Ondrej Rolenc in Daniel Suchanek. Druga sta bila Francoza Pierre Troubady in Hugues Moret, tretja pa trikratna olimpijska prvaka v slalomu, Slovaka Peter in Pavol Hochschorner.

Martin Gale se je v finale prebil tako med posamezniki kot v dvojcu z Nejcem Gradiškom. | Foto: Nina Jelenc Martin Gale se je v finale prebil tako med posamezniki kot v dvojcu z Nejcem Gradiškom. Foto: Nina Jelenc

Za kolajne se bodo sprinterji na divjih vodah pomerili v soboto popoldne, pred njimi pa se bodo merili kajakašice in kajakaši v slalomu na divjih vodah. Danes popoldne sledijo še kvalifikacijske vožnje na čas v ekstremnem slalomu na divjih vodah, ki bodo dale odgovor na vprašanje, kdo bo v nedeljo nastopil v glavnem delu tekmovanja na izločanje.

Ne spreglejte