Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
16. 9. 2016,
13.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

kajak kanu Tacen

Petek, 16. 9. 2016, 13.51

6 let, 7 mesecev

"Prišli bodo in zadevo popravili" #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Andrej Jelenc

Andrej Jelenc, direktor Kajakaške zveze Slovenije, upa, da bodo na račun srebrne medalje Petra Kauzerja v prihodnje dobili kakšen evro več. Spregovoril je tudi o velikih težavah s tacensko progo, ki so jih imeli na finalu svetovnega pokala.

Andrej Jelenc je dolgoletni delavec na Kajakaški zvezi Slovenije, zraven pa je bil tudi pri prvi kajakaški olimpijski medalji, ki jo je leta 1996 Andraž Vehovar osvojil na olimpijskih igrah v Atlanti. Prav gotovo se mu je po vseh teh letih odvalil kamen od srca, ko je Peter Kauzer v Riu de Janeiru osvojil srebro. Jelenc po končani sezoni ni hotel izpostavljati samo olimpijske medalje, ampak tudi rezultate drugih tekmovalcev v letošnji sezoni.

"Sezona je bila rezultatsko zelo dobra. Že maja smo osvojili dve medalji na evropskem prvenstvu, nadaljevali smo z uspehi v spustu, seveda so bile še olimpijske igre, tekma v Tacnu z dvema zmagama pa je bila zagotovo krasen konec letošnje sezone. Z rezultati smo lahko vsekakor zadovoljni," je uvodoma povedal Jelenc.

Črn madež pri organizaciji tekmovanja

Če je finale svetovnega pokala rezultatsko uspel, pa tega ne moremo trditi za organizacijsko plat. Na obnovljenem delu proge je odneslo del betona, tako da so morali sredi tekme progo skrajšati. Eden tistih, ki je zaradi tega potegnil kratko, je bil tudi slovenski kanuist Anže Berčič.

"Imeli smo kar nekaj pogovorov glede sobotnih dogodkov. Praktično se je podrlo dno izteka v strugo reke Save. To bo zagotovo negativna informacija pri mednarodni zvezi. Če tega ne bomo resno sanirali, bomo imeli težave pri pridobivanju večjih tekmovanj. Zavedamo se, da imam prihodnje leto v Tacnu prvo veliko tekmovanje – člansko evropsko prvenstvo – in da se moram takoj lotiti sanacije tega dela ter res narediti tako, kot mora biti," je povedal Jelenc. Dodal je, da izvajalec svojih del ni opravil tako, kot bi bilo treba. "Prišli bodo nazaj in zadevo popravili. Bojazni, da ne bi dobili organizacije evropskega prvenstva, ni, je pa to signal, da se je treba takšnih stvari prej lotiti in da ne smemo čakati do zadnjega trenutka."

Peter Kauzer, sprejem | Foto:

Upa, da bodo na račun Kauzerjeve medalje dobili kakšen evro več

V zadnjih letih se na slovenski kajakaški zvezi ubadajo z velikim finančnim primanjkljajem. Temu primerno so morali sestaviti olimpijski program. Nekateri tekmovalci so si na olimpijski progi želeli kakšen trening več, a žal ni šlo. Prav tako na zvezi zamujajo z izplačilom nagrad za uspehe naših najboljših, zato si želijo novih sponzorjev.

"Bomo videli, kaj bo prinesla jesen, ko se bomo pogajali o pogodbah za novo štiriletno obdobje. Trenutno je stanje takšno, da imamo pri pridobivanju sponzorjev težave. Upam, da bodo Petrova medalja ter vsi preostali uspehi pomagali, da bomo obnovili pogodbe in poskušali pridobiti še kakšnega novega sponzorja."

Andrej Jelenc | Foto:

Jelenc priznava, da so imeli težave znotraj zveze

Težave pa niso samo pri financah, ampak naj bi se pojavljale tudi v komunikaciji znotraj zveze, zato za prihodnjo sezono napovedujejo tako kadrovske kot tudi organizacijske spremembe. "Moram povedati, da smo imeli v zadnjem obdobju precej notranjih težav. Mislim, da je čas, da analiziramo stvari za nazaj. Jeseni bomo videli, kako bomo delovali v prihodnje in kako bomo nastavili stvari za naslednji olimpijski cikel. Čas je, da stvari postavimo na neko novo podlago," je še povedal Jelenc, ki si želi, da bi del njegovih nalog prevzel nekdo drug.

Ne spreglejte