Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 11. 2019,
9.07

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Andreja Ojsteršek Urh Deni Kožul Darko Jorgić Darko Jorgić Vesna Ojsteršek Namizni tenis Bojan Tokič

Torek, 5. 11. 2019, 9.07

4 leta, 5 mesecev

Kvalfikacije za ekipno EP v namiznem tenisu

Ples kroglic: Slovenci za EP proti Rusom in Srbom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Bojan Tokič | Bojan Tokič in druščina so izvedeli tekmece v kvalifikacijah za ekipno EP. | Foto Vid Ponikvar

Bojan Tokič in druščina so izvedeli tekmece v kvalifikacijah za ekipno EP.

Foto: Vid Ponikvar

V Luksemburgu so izžrebali kvalifikacijske skupine za ekipno evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za leto 2021 v romunskem mestu Cluj-Napoca. Slovenska moška izbrana vrsta bo tudi tokrat igrala v najmočnejšem kakovostnem razredu, njena nasprotnika v 5. skupini pa bosta reprezentanci Rusije in Srbije.

Namizni tenis
Sportal Slovenski namizni tenis v krizi, predsednik odstopil brez pojasnila

Stopničko nižje bodo kvalifikacije začele izbranke Vesne Ojsteršek, ki bodo prav tako v 5. skupini igrale proti Grčiji in Estoniji. Na letošnjem ekipnem evropskem prvenstvu v začetku septembra je slovenska moška reprezentanca v četrtfinalu morala priznati premoč poznejšim evropskim prvakom Nemcem. Tudi čez dve leti v Cluju-Napoci bodo skušali priti do kolajne, do katere so prišli predlani v Luksemburgu.

Ni razloga za pritoževanje

Selektorka Andreja Ojsteršek Urh po žrebu ni zaskrbljena. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Selektorka Andreja Ojsteršek Urh po žrebu ni zaskrbljena. Foto: Urban Urbanc/Sportida V tokratnih kvalifikacijah bodo Bojan Tokič, Darko Jorgič, Deni Kožul, Peter Hribar in Tilen Cvetko igrali proti Rusiji in Srbiji. Rusija je v Nantesu v svoji skupini osvojila drugo mesto in se ni uvrstila v četrtfinale, prav tako druga je bila Srbija, ki je prav tako po dveh tekmah v skupini končala s tekmovanjem.

"Nimamo nobenega razloga, da bi se pritoževali nad žrebom. Z Rusijo do zdaj še nismo igrali, Srbijo dobro poznamo, toda do prvih tekem je še dolga, do takrat pa se lahko še marsikaj zgodi," je na kratko žreb v Luksemburgu komentirala Andreja Ojsteršek Urh, selektorka slovenske moške reprezentance.

Izbranke Vesne Ojsteršek se bodo pomerile z Grkinjami in Estonkami. | Foto: Vid Ponikvar Izbranke Vesne Ojsteršek se bodo pomerile z Grkinjami in Estonkami. Foto: Vid Ponikvar

Pomlajena slovenska ženska reprezentanca, ki je v Nantesu igrala brez poškodovane Alex Galič, je bila v svoji skupini tretja, tako da bo v novih kvalifikacijah igrala v diviziji B. Žreb jim je namenil Grčijo, ki je bila v Nantesu prav tako tretja v svoji skupini in Estonijo, ki v Franciji ni igrala.

Prve tekme v obeh skupinah bodo na sporedu 13. oktobra 2020.

Bojan Tokić
Sportal Tokič v Minsku do osmine finala, Kožul do drugega kroga
Ne spreglejte