Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 4. 2024,
19.32

Osveženo pred

3 tedne, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Katarina Stražar Lara Opeka Brin Vovk Petrovski Aljaž Godec Peter Hribar Ana Tofant Sara Tokić Deni Kožul Namizni tenis

Četrtek, 4. 4. 2024, 19.32

3 tedne, 4 dni

WTT feeder v Varaždinu, 1. dan

Slovenski prvak Kožul preskočil prvo oviro na Hrvaškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Deni Kožul | Deni Kožul je v prvem krogu izločil 57. igralca svetovne lestvice. | Foto Grega Valančič/Sportida

Deni Kožul je v prvem krogu izločil 57. igralca svetovne lestvice.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Prvi dan namiznoteniškega turnirja WTT feeder v Varaždinu je slovenski igralec Deni Kožul s 3:0 premagal Kubanca Andyja Pereiro, praznih rok pa je v prvem krogu glavnega turnirja ostala Sara Tokić, ki jo je s 3:0 ugnala Japonka Asuka Sasao.

Deni Kožul
Sportal Deni Kožul ubranil naslov, prvič najboljša v državi Sara Tokić

Državni prvak Deni Kožul je svoj prvi dvoboj v Varaždinu odigral na najboljši možen način. Proti 57. igralcu svetovne lestvice, 34-letnemu Pereiri, je imel od prve do zadnje točke igro pod nadzorom in tekmecu ni dovolil, da bi se razigral. V drugem krogu bo njegov tekmec Japonec Yuta Tanaka (114.), ki je bil s 3:0 boljši od Romuna Mihaija Bobocica.

"Dobro sem odigral ta dvoboj. Nisem delal lahkih napak in sem tekmo odlično izpeljal od začetka do konca. Če bom tako mirno in z malo napakami odigral tudi jutrišnji dvoboj s Tanako, lahko tudi proti njemu pričakujem ugoden izid, toda vsaka tekma je drugačna. Moral se bom regenerirati in se dobro pripraviti na dvoboj," je dejal 26-letni Logatčan, ki je trenutno na 123. mestu svetovne lestvice.

Darko Jorgić
Sportal Jorgić junak ob osvojitvi prestižne evropske krone

Težje delo je imela v prvem krogu državna prvakinja Sara Tokić (311.), ki je proti 80. igralki sveta nize izgubila na sedem, devet in tri točke. Bližje napredovanja v drugi krog je bila Tokić z Ano Tofant v igri dvojic, proti Francozinjama Stephanie Loeuillete in Oceane Guisnel sta klonili z 2:3.

Sara Tokić je proti 80. igralki sveta nize izgubila na sedem, devet in tri točke. | Foto: Katja Kodba/STA Sara Tokić je proti 80. igralki sveta nize izgubila na sedem, devet in tri točke. Foto: Katja Kodba/STA

V drugem krogu kvalifikacij sta tekmovanje končala Peter Hribar in Aljaž Godec, v prvem pa Brin Vovk Petrovski. V ženski konkurenci je nastop na glavnem turnirju Ani Tofant preprečila Japonka Sakura Yokoi, v prvem krogu pa sta izpadli Katarina Stražar in Lara Opeka. Prav tako je v prvem krogu kvalifikacij izpadla moška dvojica Hribar in Kožul ter mešana dvojica Stražar in Godec.

Ne spreglejte