Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
26. 11. 2012,
16.03

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dirka Po Sloveniji

Ponedeljek, 26. 11. 2012, 16.03

1 mesec

Planet Siol.net z dirko Po Sloveniji prejel nagrado SPORTO

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Medij Planet Siol.net je s kolesarsko dirko Po Sloveniji v sklopu Najboljša digitalna komunikacija na konferenci SPORTO prejel nagrado. Že drugo po letu 2009.

Planet Siol.net je vrsto let podpornik največje in najpomembnejše kolesarske prireditve pri nas – dirke Po Sloveniji. Sklop Sportal na Planet Siol.net je v letu 2012 z nasveti, intervjuji in fotonatečajem veliko pozornost namenil prav zdravemu načinu življenja, rekreaciji in vsebinam, ki spodbujajo k aktivnemu preživljanju prostega časa.

V sklopu dirke Po Sloveniji je bil denimo pred dogodkom na Planet Siol.net pripravljen resničnostni šov, v katerem je bila izbrana ekipa Planet Siol.net, ki je trenirala pod strokovnim vodstvom Josipa Radakoviča iz Adrie Mobila in zadnji dan dirke nastopila na rekreativnem kronometru. Obiskovalci so lahko spremljali njihove treninge, teste, priprave in skozi različne vsebine začutili tekmovalno vzdušje. Lahko so glasovali za najbolj simpatičnega kolesarja ali se potegovali za vožnjo v spremljevalnem vozilu Astane in osvojili kolesarske nagrade. Vse vsebine in aktivnosti na Sportalu so bile intenzivno podprte z različnimi spletnimi oglasi (tekstovni, grafični), prek zaslonov na avtobusih LPP-ja in v trgovskih središčih, na Facebooku ter prek direktne spletne pošte. Dirko Po Sloveniji je v živo pokrivala številna ekipa Planet Siol.net, sestavljali so jo snemalci, montažerji, organizatorji, novinarji in odlični fotografi, ki so kljub veliki vročini, ki je spremljala letošnjo dirko, brezhibno opravili svoje delo. Celotna ekipa je obiskovalcem Planet Siol.net omogočila res celovito digitalno izkušnjo sodobnega spremljanja tekmovanja.

"Potrditev, da Planet Siol.net razume slovenske ljubitelje športa"

Vse vsebine Sportala so bile podprte z različnimi oglasi: pripravljenih je bilo 6 različnih vrst grafičnih oglasov in animacij za zunanje zaslone in objavljenih 130 različnih tekstovnih oglasov, ki so promovirali dirko, spoznavanje tekmovalcev ekipe, njihove treninge, glasovanje za najbolj simpatičnega kolesarja in hostese, ki so sodelovale na dirki in spremljanje dirke v živo. Za promocijo vsebin je podjetje uporabilo izključno lastne medije. Učinki so bili naslednji: 2 milijona prikazov strani v sklopu dirke Po Sloveniji in 600.000 različnih obiskovalcev (v obdobju od aprila do junija 2012).

"Prvo nagrado Sporto (Nova uporaba medijev in druge aktivnosti tržnega komuniciranja v športu, op. p.) smo prejeli leta 2009. Letošnja, druga nagrada za Planet Siol.net, tokrat za najboljšo digitalno komunikacijo, je dodatna potrditev, da pri vodilnem slovenskem digitalnem mediju razumemo slovenske ljubitelje športa. Še posebej smo veseli, ker smo prejeli nagrado v olimpijskem letu, ko po našem mnenju ni manjkalo kakovostne komunikacije na športnem področju," je sprva o nagradi dejal direktor marketinga pri TSmedia d. o. o. Mitja Jereb in nadaljeval: "Kolesarsko dirko Po Sloveniji, pri kateri že vrsto let odlično sodelujemo z organizatorjem KK Adria Mobil, nam je uspelo letos še bolj približati uporabnikom in jim omogočiti, da so sami postali pomemben del dogajanja kolesarskega dogodka leta v Sloveniji. Da nam je to uspelo, smo vedeli že v času dirke, saj so to kazali tako pozitivni odzivi uporabnikov Sportala na Planet Siol.net kot statistične primerjave s prejšnjimi leti. Zdaj je uspešnost naše komunikacije prepoznala tudi marketinška in športna stroka, kar je vsekakor priznanje za naše delo in spodbuda za naprej. Želimo si, da bi naslednje leto skupaj z našimi uporabniki postavili še kakšen mejnik pri digitalnem komuniciranju in prenašanju enega najbolj priljubljenih športov v Sloveniji."

Bogdan Fink: Še so stopnice pred nami

Uspeha, ki ga ima dirka Po Sloveniji na mediju Planet Siol.net, ne bi bilo brez pomoči organizatorjev dirke. Bogdan Fink iz Adrie Mobila kot organizacijski direktor dirke uspešno nosi breme celotne dirke in je tudi sam izjemno vesel, da je največja slovenska kolesarska pentlja prejela nagrado. "Od kar je podjetje TSmedia prevzel generalno sponzorstvo, je prireditev kolesarske dirke Po Sloveniji v vseh pogledih napredovala. Tu mislim na delo uredništva Sportala do marketinga podjetja. Vesel sem, da je Planet Siol.net trden in športno-turistično produktiven. V imenu kluba Adria Mobil se zahvaljujem za dozdajšnje delo in že zdaj gledamo naprej proti naslednji dirki. Pred nami so še stopničke, na katere bomo še stopili," pa je po podelitvi nagrade na SPORTO konferenci dejal Fink.

Nagrado Sporto v kategoriji Najboljši oglas je prejel Telekom Slovenije za letošnjo olimpijsko akcijo ''Z vsem srcem''.

Ne spreglejte