Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 4. 2014,
16.06

Osveženo pred

3 tedne, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dirka Po Sloveniji kolesarstvo policija

Ponedeljek, 21. 4. 2014, 16.06

3 tedne, 4 dni

Letošnjo "slovensko pentljo" bo varovalo tudi okoli 150 policistov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenske ceste bodo od 19. do 22. junija spet zasedli poklicni kolesarji, ki se bodo borili za zmago na 21. dirki Po Sloveniji. Za varnost bo skrbela slovenska policija, ki pa poziva k strpnosti.

"Vseh dovozov na traso kolesarske dirke se ne da fizično zapreti, zato je nujno, da udeleženci v prometu dosledno upoštevajo navodila policistov, rediteljev in organizatorja," nam je ob predstavitvi trase 21. kolesarske dirke Po Sloveniji povedal višji policijski inšpektor v Sektorju prometne policije na Generalni policijski upravi Matjaž Leskovar.

"Organizator bo poskrbel, da bodo ljudje ob trasi in prebivalci obveščeni prek lokalnih radijskih postaj o prireditvi in o zapori ceste. To bo prav tako objavljeno na spletnih straneh informacijskega centra na spletni strani policije. Brez strpnosti voznikov in udeležencev cestnega prometa se lahko hitro zgodi, da gre tudi na dirki hitro kaj narobe. Zato še enkrat poziv vsem, naj upoštevajo predpise, navodila in naj so strpni na cesti," je še poudaril Leskovar.

"Nujno je treba upoštevati vozila za spremstvo, to sta rdeča in modra luč"

Čeprav "slovenska pentlja" slovi po dobri organizaciji, slovenski ljubiteljice in ljubitelji kolesarstva pa po lepem vedenju, se vse prevečkrat zgodi, da se na cestah, ki so v času dirke zaprte za promet, znajde kakšno vozilo, ki tam ne bi smelo biti. Večinoma se to zgodi zaradi neobveščenosti voznic in voznikov, kdaj pa tudi zaradi neupoštevanja navodil.

"Nujno je treba upoštevati vozila za spremstvo, to sta rdeča in modra luč. Voznik mora takrat vozilo ustaviti in ga odstraniti z vozišča, ne pa le upočasniti vožnjo. Le tako lahko res omogočimo nemoten potek kolesarske dirke in se izognemo neljubim težavam," ob tem opozarja Leskovar, ki nam je zaupal še, da bo letošnjo dirko Po Sloveniji varovalo okoli 150 policistov, v vseh štirih dneh, seveda: "Pričakujemo, da bo v neposrednem spremstvu dirke približno 20 policistov motoristov in štirje policisti v dveh vozilih, za varovanje pa so seveda potrebni tudi policisti neposredno na trasi, ki bodo urejali promet in zapirali ceste. Natančnega izračuna o številu teh policistov še nimamo."

Da ne bi prihajalo do neljubih dogodkov, se splača preveriti, kje natančno in kdaj se bo po cestah blizu vas pomikala kolesarska karavana. Trase etap in časovnice najdete tudi na naši spletni strani, če pa naletite na dirko po naključju, pa si le vzemite nekaj minut in uživajte v spektaklu, tista stotnija in nekaj profesionalnih kolesarjev ter nekaj deset spremljevalnih vozil bo mimo, kot bi mignili, zato res ni razloga za živčnost in slabo voljo.

Ne spreglejte