Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 12. 2023,
10.05

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

svetovno prvenstvo v plavanju Katja Fain Neža Klančar

Sreda, 6. 12. 2023, 10.05

4 mesece, 3 tedne

evropsko prvenstvo v plavanju, kratki bazeni, otopeni

Klančarjeva znova odlično, v polfinalu tudi Katja Fain

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Neža Klančar | Neža Klančar si je s svojim najboljšim izidom sezone priborila polfinale na 100 metrov mešano evropskega prvenstva | Foto Ana Kovač

Neža Klančar si je s svojim najboljšim izidom sezone priborila polfinale na 100 metrov mešano evropskega prvenstva

Foto: Ana Kovač

Plavalka Neža Klančar je v kvalifikacijah evropskega prvenstva v 25-metrskih bazenih v Otopeniju v Romuniji današnjemu finalu na 50 m prsno dodala še polfinale na 100 m mešano. Z najboljšim izidom sezone 1:00,14 je v kvalifikacijah zasedla deveto mesto. Enako uvrstitev je na 200 m delfin dosegla Katja Fain.

Neža Klančar
Sportal Neža Klančar v finale z državnim rekordom

Triindvajsetletna plavalka Olimpije bo najprej ob 17. uri nastopila v finalu na 50 m prosto, kjer je v torek s 24,05 dosegla nov slovenski rekord. Okrog 18.30 jo čaka še polfinale na 100 m mešano.

"Neža je 100 m mešano odplavala kontrolirano, da ne bi porabila preveč energije. Popoldne plava najprej 50 prosto, na koncu pa še 100 mešano. Malo se že tudi pozna utrujenost, saj tekmuje že od sobote, časa za počitek pa ni. Upamo na najbolje," je današnje predtekmovanje povzel trener Tomaž Torkar.

Fain: prvi cilj je izpolnjen

Katja Fain je nastopila na 200 m delfin in se z 2:09,15 kot deveta prav tako uvrstila v polfinale, ki bo na sporedu ob 17.25. Šele ta bo prikazal realno razmerje moči, saj najboljše še niso pokazale svojih najboljših predstav. Tudi 23-letna mariborska olimpijka ima kar dobri dve sekundi boljši osebni rekord.

"Prvi cilj je izpolnjen, priplavala sem si polfinale in to je to, kar sem mogla zjutraj narediti. Popoldan vem, da lahko plavam hitreje in borila se bom za mesto v finalu." | Foto: Plavalna zveza Slovenije "Prvi cilj je izpolnjen, priplavala sem si polfinale in to je to, kar sem mogla zjutraj narediti. Popoldan vem, da lahko plavam hitreje in borila se bom za mesto v finalu." Foto: Plavalna zveza Slovenije

"Prvi cilj je izpolnjen, priplavala sem si polfinale in to je to, kar sem mogla zjutraj narediti. Popoldan vem, da lahko plavam hitreje in borila se bom za mesto v finalu," je po nastopu povedala Fain.

"Nastop je bil korekten, kontroliran. Vsekakor ima možnosti za finale. Je le plavalka, ki plava ponavadi popoldan bolje in niti še ni blizu svojega osebnega rekorda. Naredila je to, kar sva se dogovorili. Sem zadovoljna," pa je dodala njena trenerka Metka Sparavec Malenko.

Katja Fain
Sportal Brez izgovorov tri Slovenke v boj vsaj za finale
Ne spreglejte