Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2024,
8.03

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

kanu kajak Žiga Lin Hočevar Eva Alina Hočevar

Ponedeljek, 26. 2. 2024, 8.03

2 meseca

Priprave

Eva Alina in Žiga Lin Hočevar zmagala na Reunionu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Eva Alina Hočevar | Foto osebni arhiv

Foto: osebni arhiv

Eva Alina Hočevar in Žiga Lin Hočevar sta v okviru priprav na novo sezono na rajskem Reunionu nastopila še na drugem tekmovanju v tem mesecu. Na regionalnem prvenstvu sta dosegla zmagi. Eva Alina je bila najboljša med kanuistkami, Žiga Lin pa med kanuisti. Eva Alina je bila med najboljšimi tudi v kajakaškem krosu.

Slovenska reprezentanta v slalomu na divjih vodah Eva Alina in Žiga Lin Hočevar sta v soboto odlično veslala na regionalnem prvenstvu na Reunionu, francoskem čezmorskem departmaju, ki se nahaja v bližini Madagaskarja. Svoji nalogi v kanuju sta opravila z odliko, saj sta bila najboljša v obeh vožnjah dneva. Eva Alina je v konkurenci kanuistk prvo vožnjo opravila brez napak in dotikov ter imela več kot dve sekundi naskoka pred Nemko Eleno Lilik na drugem mestu, medtem ko je tretja Nemka Andrea Herzog zaostala že tri sekunde in pol.

V drugi vožnji dneva je Eva Alina Hočevar sicer naredila dotik na četrtih vratih, a tudi dve kazenski sekundi je nista zaustavili na poti do vrha. Veselila se je zmage v konkurenci kanuistk, in sicer z dobro sekundo in pol naskoka pred Nemko Andreo Herzog. Tretja je bila Čehinja Martina Satkova. Eva Alina je nastopila tudi v konkurenci kajakašic in bila po prvi vožnji 15., v drugi pa je zasedla deseto mesto. Zmage se je veselila Nemka Ricarda Funk, sicer aktualna olimpijska prvakinja, pred Eleno Lilik, prav tako iz Nemčije, tretja pa je bila Švicarka Alena Marx. Eva Alina je dobro nastopila tudi v kajakaškem krosu, kjer je osvojila tretje mesto. Pred njo sta se uvrstili Ricarda Funk in Italijanka Chiara Sabattini.

Žiga Lin Hočevar | Foto: Kajakaška zveza Slovenije Žiga Lin Hočevar Foto: Kajakaška zveza Slovenije

Za seboj je pustil kar nekaj zvenečih imen

Do zmage je priveslal tudi Žiga Lin Hočevar, najboljši slovenski mladinec, ki je v kanuju tokrat za seboj pustil kar nekaj zvenečih imen, tudi nekdanjega svetovnega prvaka, Nemca Franza Antona. Žiga Lin je v prvi vožnji dneva končal na vrhu med kanuisti kljub dvema kazenskima sekundama. Bil je dobre pol sekunde hitrejši od prej omenjenega Antona, ki je prav tako prejel dve kazenski sekundi, na tretje mesto pa je priveslal še en Nemec Timo Trummer. Tudi v drugi vožnji kanuistov je bil najboljši Žiga Lin, ki je z dvema kazenskima sekundama za 43 stotink prehitel Slovaka Marka Mirgorodskega, ki je s progo opravil brez dotikov. Tretji je bil Nemec Tim Trummer. V kajaku je bil Žiga Lin v prvi vožnji 14., v drugi pa peti. V drugem nastopu so bili pred njim Čeh Stefan Venc, Nemec Noah Hegge, Švicar Dmitri Marx in Čeh Vit Prindiš.

Preberite še:

Eva Terčelj Tacen 2023
Sportal Terčeljeva in Srabotnik v finalu prvenstva Avstralije
Ne spreglejte