Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 8. 2014,
21.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

plavanje Nastja Govejšek

Nedelja, 3. 8. 2014, 21.30

8 let

En konec tedna, pet zlatih medalj za Nastjo Govejšek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zadnji dan državnega prvenstva v plavanju na Ravnah na Koroškem je zablestela velenjska reprezentantka Nastja Govejšek, ki ji je konec tedna prinesel pet zlatih medalj.

VV ženski konkurenci na 50 metrov prosto je bila med Slovenkami po pričakovanjih najboljša Velenjčanka Nastja Govejšek, mladi Celjanki Anemari Košak pa je z dvema najboljšima izidoma v karieri le malo manjkalo do presenečenja. Med moškimi je na 50 prosto zmagal Anže Tavčar, obe zmagi v absolutni konkurenci pa sta odšli v tujino.

Prepričljivo najboljša je bila Govejškova tudi na 100 metrov delfin, trd boj mešanih štafet pa so prav tako dobile Velenjčanke. S tem je Govejškova postala druga najuspešnejša plavalka tekmovanja za Anjo Klinar, ki je šestim zlatim medaljam iz prejšnjih dni danes dodala še bron na 100 metrov delfin in štafetno srebro.

"Z nastopi tukaj sem zelo zadovoljna, saj sem plavala na ravni osebnih rekordov. Malo se mi je ponesrečil le nastop na 50 metrov prosto, popila sem vodo in zato dihala na levo stran," je bila kratka mlada slovenska rekorderka, ki si na mladinskih olimpijskih igrah želi nove osebne rekorde. "Ne poznam konkurence in ne vem, kam me bo to prineslo. Upam, da tudi v kakšen finale."

Dobro formo sta še enkrat več z zmago in drugim mestom na 1500 metrov prosto potrdili Ravenčanki Tjaša Oder in Gaja Natlačen ter s tem napovedali, da lahko na evropskem prvenstvu v Berlinu čez 14 dni pričakujeta dobre izide. Zanimiv ženski dvoboj na 200 prsno med slovenskimi reprezentantkami je dobila Tanja Šmid. Ta je za sekundo ugnala Tjašo Vozel iz kranjske Zvezde, ki večjo pozornost usmerja v 50- in 100-metrsko razdaljo.

V moški konkurenci je Robert Žbogar na 100 metrov delfin osvojil svoj peti naslov na Ravnah in postal najuspešnejši posameznik tekmovanja. "Zadovoljen sem s celotnim prvenstvom, le z današnjim nastopom na 100 delfin ne. Morda se malo pozna utrujenost, a tako ne bi smelo biti. Sicer pa sem zelo zadovoljen z 200 delfinom, 200 mešano je bil dober trening, tudi na 50 delfin sem pokazal, da imam hitrost, danes pa ni šlo," je dejal Žbogar in dodal, da zdaj prihaja najpomembnejši čas za končno pripravo na EP.

Na 200 metrov prsno je zmagal Olimpijin Aljaž Kerč, na 1500 metrov prosto plavalec Ljubljane Nejc Jurjevčič, Olimpija pa je bila najhitrejša v mešani štafeti. Ob vseh letošnjih zmagovalcih bi si posebno nagrado tokrat zaslužili tudi pri plavalnem klubu Olimpija, kjer so izstopali s štiridnevnim navijanjem.

Ne spreglejte