Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 6. 2012,
20.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kranj

Torek, 12. 6. 2012, 20.56

8 let

Beachvolley Open v Kranju mesec dni prej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Od 28. do 30. junija bo v Kranju že tradicionalno potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki, Zavarovalnica Triglav BV Open Kranj 2012, ki bo tokrat mesec dni prej kot ponavadi.

Na turnirju, ki se bo odvijal pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije in slovenske serije Slovenian Beach Tour, bodo nastopili vsi najboljši slovenski igralci in igralke odbojke na mivki. Turnir bo tokrat izjemoma potekal mesec dni prej kot v preteklih letih, saj so se organizatorji, ki jih je tudi tokrat podprla Zavarovalnica Triglav, odločili, da bo državno prvenstvo samostojna prireditev in ne dogodek v okviru Kranfesta kot je bila to praksa pri vseh dosedanjih izvedbah tekmovanja.

V Kranju se bo za naslov državnih prvakov letos borilo dvanajst moških in osem ženskih dvojic, ki si bodo nastop na glavnem turnirju zagotovile neposredno, glede na točkovanje na lestvici v razvrstitvi za državno prvenstvo oziroma v kvalifikacijah, ki se bodo v četrtek, 28. junija, odvijale na igriščih RC Bor v Preddvoru. Glavni del turnirja bo potekal v petek in soboto, 29. in 30. junija na igriščih v Preddvoru in na osrednjem igrišču na ploščadi pred Mestno občino Kranj.

Pri ženskah bomo dobili novi državni prvakinji

Pri moških bosta naslov državnih prvakov skušala ubraniti Korošca Danijel in Jan Pokeršnik, pri dekletih pa bomo zagotovo dobili novi prvakinji, saj lanskoletni zmagovalki Andreja Vodeb in Martina Jakob v letošnji sezoni nastopata z novima partnericama, Simono Fabjan oziroma Mihelo Istenič. Finalne boje bo v neposrednem TV prenosu mogoče spremljati na RTV Slovenija.

Državno prvenstvo v odbojki na mivki bo tako kot že lani nosilo tudi dobrodelno noto. V okviru prireditve bodo organizatorji namreč zbirali sredstva za Bolnišnico za ginekologijo in porodništvo Kranj, sredstva pa bodo namenili za nakup profesionalnega ročnega srčnega defibrilatorja.

Kranjski organizatorji bodo z dobrodelno akcijo, katere del bo tudi odbojkarska tekma med poznanimi slovenskimi športniki – smučarskimi skakalci, košarkarji, smučarskimi tekači, biatlonci, nogometaši in hokejisti, skušali poskrbeti za kar največji prispevek k boljši opremljenosti BGP Kranj, ki je 1. junija 2012 pričela z inštalacijo novega digitalnega mamografa. K nakupu slednjega je pomembno prispevala tudi akcija na Državnem prvenstvu v odbojki na mivki 2011, za kar gre posebna zahvala vsem, ki so v tej akciji sodelovali s finančnimi prispevki ali kako drugače.

Ne spreglejte