Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 7. 2021,
5.32

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Natisni članek

judo Ana Velenšek Tokio 2020

Petek, 30. 7. 2021, 5.32

2 leti, 9 mesecev

Tokio 2020, judo

Sanje o novi olimpijski medalji so se razblinile, Ana Velenšek obstala v drugem krogu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Ana Velenšek | Slovenska judoistka Ana Velenšek je obstala v drugem krogu olimpijskega turnirja v Tokiu. | Foto Guliverimage

Slovenska judoistka Ana Velenšek je obstala v drugem krogu olimpijskega turnirja v Tokiu.

Foto: Guliverimage

Slovenska judoistka Ana Velenšek, dobitnica bronaste medalje na zadnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru leta 2016, je izpadla v 2. krogu olimpijskega turnirja v kategoriji nad 78 kilogramov. V prvem krogu je ekspresno hitro, že po 47 sekundah dvoboja z iponom premagala Američanko Nino Cutro-Kelly, v drugem pa je Slovenka po treh kaznih izgubila proti aktualni svetovni podprvakinji kategorije nad 78 kilogramov, Brazilki Marii Suelen Althemabila.

Obe judoistki sta dvoboj začeli pasivno, zato sta po 52 sekundah dobili kazen. Tudi v nadaljevanju ni nobeni uspel met za kakšno točko, je pa Slovenka po dveh minutah in 39 sekundah dvoboja prejela drugo kazen, po treh minutah in 34 sekundah pa še tretjo, ki je pomenila konec boja. Sodniki so po ogledu posnetka ocenili, da je Velenškova nepravilno odmaknila glavo.

V prvem krogu je Slovenka proti Američanki Nino Cutro-Kelly zmagala ekspresno hitro, že po 47 sekundah, ko ji je uspel met za ipon. Najprej je po 45 sekundah dobila točko za vazari, dve sekundi pozneje pa je dvoboj predčasno končala z metom za ipon.

Ana velenšek | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Z izpadom Velenškove so se v Tokiu končali slovenski judoistični nastopi. Tina Trstenjak je v kategoriji do 63 kilogramov osvojila srebrno odličje, Kaja Kajzer je bila v kategoriji do 57 kilogramov peta, Adrian Gomboc pa v kategoriji do 66 kilogramov sedmi.

Po porazu: Težko je, saj greš na tako tekmo po kolajno

"Tista brca, to ne vem, ampak sodniki se tako odločijo in morda sem bila morda malce preveč agresivna. Na koncu pa izmikanje gardu. Kriva sem sama. Nisem ji vsilila svojega garda, ampak sem to prepustila njej, potem pa so se začele kazni. Težko mi je, ker sem to tekmovalko v obeh medsebojnih dvobojih premagala. Težko je, saj greš na tako tekmo po kolajno, in če bi zmagala še v tem dvoboju, bi bila v četrtfinalu," je po tekmi povedala Velenškova in odkrito priznala, da je v prvi vrsti za poraz kriva sama, zdaj pa si bo privoščila krajši oddih in razmislila, kako naprej.

Preberite še:

Tina Trstenjak sprejem Tokio 2020
Sportal Srebrna Tina brez dlake na jeziku: Marsikdo ni verjel vame, govorili so, da sem prestara
Kristjan Čeh
Sportal Kristjan Čeh zanesljivo v finale, razočaranje za Petra Kauzerja
Ne spreglejte