Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 8. 2016,
19.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser

Nedelja, 7. 8. 2016, 19.26

6 let, 7 mesecev

Tim Gajser kljub padcu v prvi vožnji spet na stopničkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki za svetovno prvenstvo razreda MXGP v švicarskem Frauenfeld-Gachnangu osvojil drugo mesto. Gajser je bil v prvi vožnji po padcu deveti, drugo pa je dobil. Skupno je v Švici zmagal Italijan Antonio Cairoli, Gajser pa ima v SP na prvem mestu pred njim 99 točk prednosti.

Gajser je prvo vožnjo začel na drugem mestu, po padcu v uvodnem krogu pa se je prebijal iz ozadja. Zmagal je Cairoli. V drugi je šlo Gajserju precej bolje, saj je po nekaj krogih prehitel Cairolija in se prebil na prvo mesto, kjer je ostal do cilja. Dirko je z 41 točkami dobil Cairoli, drugi je bil s 37 točkami Gajser, tretji pa s 35 Francoz Romain Febvre.

Na dirki v Švici so se prvič v sezoni hkrati pomerili vsi štirje slovenski udeleženci elitnega razreda, doslej zaradi poškodb namreč na nobeni dirki ni bilo vseh. Razen Gajserja so drugi trije ostali brez točk, v prvi vožnji je bil Jernej Irt 28., Peter Irt 29., Klemen Gerčar pa 35., v drugi pa Jernej Irt 25., Peter Irt 27. in Gerčar pa 33.

Gajser se je v Švici tako vrnil na stopničke. Na prejšnji dirki v Belgiji je namreč, potem ko je na prvih 13 vselej stal na odru, tudi zaradi padca ostal brez njih. Danes je začel podobno, v preveliki želji, da bi čim hitreje prehitel Cairolija, je naredil napako in padel. Po trdem pristanku na tleh je nadaljeval z 28. mesta, z bolj zbrano vožnjo pa napredoval med deseterico. Cairoli je po prvi vožnji zaostanek v SP zmanjšal na 90 točk.

Na začetku se je preveč zagnal

Mladi Slovenec je spet navdušil. | Foto: Mladi Slovenec je spet navdušil. V drugi vožnji je Gajser ponovil hiter start, v vodstvo pa se je odpeljal Cairoli, ki ga je Gajser vztrajno lovil. Ni potreboval dolgo, da ga je tudi dohitel ter kmalu tudi prehitel, njun oster in tesen boj pa je navdušil gledalce. Gajser se je odpeljal v vodstvo, Cairolija je nazadnje prehitel tudi Febvre, ta je proti koncu dirke celo zapretil Gajserju, ki pa je odbil vse napade.

"Na začetku sem se spet preveč zagnal in prehitro skušal prehiteti Cairolija, zato sem storil napako in padel. Z vožnjo sem bil sicer kar zadovoljen. Vedel sem, da zmorem več, kar sem dokazal v drugi vožnji in zmagal. Zelo sem vesel zmage in končnega drugega mesta, zdaj pa že razmišljam o Assnu," je po dirki dejal Gajser.

Zdaj ima kar 99 točk več od prvega zasledovalca

V skupnem seštevku SP ima Gajser zdaj na skupno prvem mestu SP 644 točk, kar 99 več od Cairolija.

Njegovih 99 točk naskoka pomeni, da mora na naslednji dirki v Assnu osvojiti le točko več od Cairolija in si bo že dve dirki pred koncem sezone privozil naslov svetovnega prvaka. Dirka na nizozemskem prizorišču bo 28. avgusta.

V Švici je nastopil tudi Anej Doplihar v razredu MX2. Potrditev je kot rezerva dobil v zadnjem hipu, v prvi vožnji je bil 36., v drugi 31., skupno pa je končal na 33. mestu. Slavil je Britanec Max Anstie pred domačinom Jeremyjem Seewerjem, tretji je bil Francoz Benoit Paturel.

Ne spreglejte