Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 4. 2008,
16.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 26. 4. 2008, 16.39

8 let

Stanovnik končal kot trinajsti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Madžarskem mestu Balatonfüred se je s sedmo etapo končal srednjeevropski vzdržljivostni reli. Zadnja etapa je bila dolga 197 kilometrov, začela pa se je v Veszpremu.

Slovenski motorist Miran Stanovnik je preizkušnjo končal na skupno 13. mestu, v kategoriji production pa je bil peti. Tomaž Merhar je med 77 udeleženci zasedel 51. mesto. Zmagal je Francoz David Casteu, pred Čilencem Franciscom Lopezom in še enim Francozom Alanom Duclosom. Omenjena trojica je tako kot Stanovnik vozila motorje KTM. V konkurenci avtomobilistov je bil najboljši legendarni španski dirkač Carlos Sainz s Volkswagnom. Skupaj so vozniki opravili s kar 2671 kilometri po Madžarski in Romuniji.

Stanovnik zadovoljen

"Z izkupičkom dirke sem izredno zadovoljen, rezultat pa je vsekakor nad pričakovanji. Pred startom sem si namreč dejal, da bom zadovoljen z uvrstitvijo med 15. in 20. mestom. Tudi dvom, ali se na dirko podajam s pravim motorjem, je bil odvečen. S svojim 690 kubičnim 'bombnikom', ki se je od specifikacije za dirko po Sahari razlikoval le po nekoliko bolj grobih gumah, sem resnično užival. Morda bi s svojim lahkim, 450 kubičnim enduro motociklom dosegel še malenkostno boljši rezultat, vendar dosti hitrejši ne bi mogel biti. Iz etape v etapo sem si želel daljših hitrostnih preizkušenj a zaradi pokrajine, kjer smo vozili, to razumljivo ni bilo mogoče," je po dirki povedal Stanovnik in dodal: "Glede poteka preostalega dela sezone lahko v tem trenutku rečem, da sta v igri še reli po Egiptu in puščavski izziv v Dubaju, veliko pa bo odvisno od datumov in same logistike za Dakar 2009, ki bo kot vemo v Argentini in Čilu. Tja se vsekakor odpravljam z velikim pričakovanjem in upam, da bom za Dakar 2009 uspel dvigniti formo na takšno raven, kot jo imam zdaj. Potem lahko računam tudi na dober rezultat."

"Kljub temu, da sem zelo užival v dirki, sem vesel, da je preizkušnje konec. Bolečine zaradi izpahnjenega palca so bile danes spet zelo močne in vprašanje je, koliko bi lahko še vzdržal. Veselim se 51. mesta v skupni razvrstitvi in obenem težko čakam prihod nazaj v Slovenijo," pa je bil po reliju zadovoljen Tomo Merhar.

Ne spreglejte