Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 6. 2016,
22.13

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

kopje Matija Kranjc atletika

Četrtek, 23. 6. 2016, 22.13

7 let, 10 mesecev

rekorden met kopja

Matija Kranjc po novi rekordni znamki ni bil povsem zadovoljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Matija Kranjc | Foto Sportida

Foto: Sportida

Matija Kranjc (Mass) je na atletskem mitingu v Brežicah zmagal v metu kopja in z 81,13 metra izboljšal svoj slovenski rekord, ki ga je dosegel 14. avgusta leta 2014 na evropskem prvenstvu v Zürichu. Obenem se je približal normi za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janieru (83 metrov).

V ženskem metu kladiva je zmagala Rosa Rodriguez iz Venezuele (71,50 metra), druga je bila slovenska rekorderka Barbara Špiler (67,90 metra), med moškimi pa je v tej disciplini slavil Wagner Domingos iz Brazilije (75,70 metra), slovenski prvak Nejc Pleško pa je ostal brez izida. V skoku s palico je Sara Berčan (Mass) zmagala s 4,31 metra pred Nušo Maver (Kladivar, 4,11 metra).

Slovenska rekorderka v metu kopja Martina Ratej je bila sicer med prijavljenimi, vendar se po državnem prvenstvu konec prejšnjega tedna v Celju ni odločila za nastop in po besedah njenega trenerja Andreja Hajnška do evropskega prvenstva v Amsterdamu ne bo več tekmovala.

Po eni strani zadovoljen, po drugi ne

"Po eni strani sem zadovoljen, po drugi ne, saj si želim norme za OI. Kopje sem 81,13 metra vrgel v četrti seriji, brez pomoči vetra. Moja tehnika se izboljšuje, tudi občutki med izvedbo meta so vse boljši. Veliko bolje prenašam energijo v kopje, še nekaj sreče z vetrom potrebujem, pa bom lahko vrgel še več. Čutim, da imam normo že v nogah in rokah. Obenem imam še dovolj časa do OI, da normo izpolnim. Naslednji teden bom nastopil na mitingu v Ljubljani, nato sledi EP v Amsterdamu, kjer pa načrtujem že zelo dobro formo. Enkrat se mi bo že izšlo. Fizično smo naredili, kar smo, sem izjemno dobro pripravljen. Zdaj gradim na tem, da bi imel čim več enakovrednih dolgih metov in s tem več možnosti, da pridem do norme v dobrih vremenskih pogojih," je pojasnil Kranjc.

Ne spreglejte