Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 9. 2017,
13.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Natisni članek

Zdravko Počivalšek Miro Cerar Magna Steyr

Torek, 12. 9. 2017, 13.31

6 let, 6 mesecev

Magni bo Cerarjeva vlada dala 18,6 milijona evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Magna Steyr | Foto Reuters

Foto: Reuters

V postopku izdaje okoljevarstvenega soglasja za projekt Magna ni bilo pritožb. S tem se je odprla pot za izdajo gradbenega dovoljenja, kar naj bi se zgodilo do začetka oktobra. Vlada bo še ta teden z Magno podpisala pogodbi za izvedbo tega projekta, je danes povedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Po njegovih besedah bo vlada ta teden z družbo Magna Steyr, ki v Hočah v prvi fazi načrtuje gradnjo lakirnice za okoli 400 zaposlenih, podpisala pogodbo, v skladu s katero ji bo dodelila 18,61 milijona evrov finančne spodbude. Ob tem bo podpisala tudi pogodbo, s katero se bo Magna zavezala k izpolnitvi vseh obljub, je Počivalšek po povedal v izjavi za javnost na 50. mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti.

"Vesel sem, da so včeraj odpadle vse ovire za veliko investicijo Magne, ki bo odprla številna nova delovna mesta," je ob tem izpostavil premier Miro Cerar. Po njegovem bo prinesla dobre poslovne modele in razvoj območju, ki je bilo v zadnjih letih v težkih razmerah.

Počivalšek: Smo na dobri poti

Počivalšek je povzel, da so pri tem projektu bili pomembni sprejetje prostorskega načrta občine Hoče, da so našli sporazumno rešitev za nadomestna zemljišča za kmete ter da za to ni bilo treba uporabiti določb iz zakona o zagotavljanju pogojev za izvedbo strateške investicije na razvojnem območju v občini Hoče-Slivnica. "Smo na dobri poti, da bomo to naredili tudi za drugo in tretjo fazo investicije," je ocenil.

S tem, ko na okoljevarstveno soglasje Agencije za okolje ni bilo pritožb, je to postalo pravnomočno. To je bil pogoj za izdajo gradbenega dovoljenja, ki bo po ministrovih pričakovanjih izdano do začetka oktobra, ko bo investitor tudi začel dela, povezana s projektom.

Župan Občine Hoče-Slivnica Marko Soršak je ob današnjem nastopu pravnomočnosti okoljevarstvenega soglasja za projekt Magna poudaril, da je tega zelo vesel. V izjavi ob robu odprtja sejma Mos v Celju je dejal, da je to pomembno za celotno regijo, ob tem pa je posebej izpostavil trud in uspeh hoške občinske uprave s 13 zaposlenimi.

Mariborski župan Andrej Fištravec pa pričakuje, da bo Magna Steyr sedež slovenskega podjetja v kratkem prenesla iz Ljubljane v regijo investicije.
Ne spreglejte