Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 12. 2017,
12.11

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,80

5

Natisni članek

Dragomir Matić Dimitrij Zadel OMV Slovenija Luka Koper

Četrtek, 21. 12. 2017, 12.11

6 let, 3 mesece

Bo Luko Koper vodil dolgoletni naftni trgovec? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,80

5

Luka Koper | Foto STA

Foto: STA

V Luki Koper nadaljujejo iskanje kandidatov za novega predsednika uprave. So ga tokrat vendarle našli?

Po zadnjih informacijah naj bi bil najresnejši kandidat za vodenje upravljavca koprskega pristanišča Dimitrij Zadel. Ta je 12 let vodil OMV Slovenija, od leta 2015 pa je v koncernu odgovoren za tuje trge. Med drugim zaseda položaj prokurista v češkem OMV.

Zadel je vodil OMV Slovenija ves čas, odkar je ta v večinski lasti krovne družbe OMV iz Avstrije. Na slovenskem trgu je OMV prisoten že od leta 1992, ko je skupaj z Istrabenzom in Ino ustanovil skupno družbo. Istrabenz se je leta 2004 iz nje umaknil.

Pred tem je bil direktor družbe Trgoavto Koper, ki je mnogo let pozneje končala v stečaju, direktor PSC Iveca in direktor OMV Italija. V vsem času svojega delovanja v Sloveniji ni bil vpleten v nobeno od večjih afer. Dolga leta je služboval v Kopru, saj so bile vse njegove službe povezane s tem mesto.

Video: Planet TV


Kadrovska komisija nadzornega sveta Luke Koper je medtem že oblikovala seznam kandidatov za novo upravo družbe, je v oddaji Tarča na TV Slovenija povedal namestnik predsednika nadzornega sveta Uroš Ilić. Dejal je še, da bo nadzorni svet prihodnji petek po pričakovani nezaupnici upravi na izredni skupščini obravnaval 25 očitkov poslovodstvu. Kadrovska komisija nadzornega sveta, ki jo vodi prav Ilić, je seznam po iskanju kandidatov po načelu neposrednih povabil uskladila v sredo zvečer, zdaj pa ga bo predstavila nadzornemu svetu. O imenih Ilić ni želel govoriti. (STA)

Preberite še:

Najglasnejši v Luki Koper toži lastno podjetje 

Bo šef Luke Koper med prazniki odletel s položaja?


OMV | Foto: STA , Foto: STA , Spomnimo, prihodnji teden bo izredna skupščina Luke Koper, na kateri bodo zaradi domnevnih konfliktov interesov zamenjali revizorja družbe in se seznanili z ugotovitvami posebne revizije poslov z izvajalci pristaniških storitev (IPS).

Danes se je na očitke, ki se bodo razčiščevali na skupščini, odzvala uprava Luke Koper pod vodstvom Draga Matiča

Po njegovih besedah v ozadju zahtev po zamenjavi uprave ni neurejeno stanje pri poslovanju z IPS. Eden od članov nadzornega sveta naj bi do njega prišel že pred revizijo in mu dejal, da mora oditi. Izrecno je poudaril, da to ni bil predsednik nadzornega sveta Rado Antolović.

"Zakaj se gremo zahrbtne igrice, če pa v ozadju ni poslovanje z IPS, kajti ta uprava je edina, ki je te zadeve začela premikati?" se je vprašal Matič. Po njegovem mnenju posebna revizija ni objektivna in nepristranska.


Preberite še:

Upravi Luke Koper grozi nezaupnica na skupščini lastnikov 

Za "gazde" v Luki Koper rekordno leto, država nadnje pošilja revizorje


 

Ne spreglejte