Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2023,
8.00

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Daniel Craig Planet TV

Nedelja, 29. 10. 2023, 8.00

6 mesecev

Premiera

Filmska uspešnica skoraj ostala brez glavnega zvezdnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

V nedeljo ob 20. uri si boste premierno na slovenskih televizijah lahko ogledali komično kriminalko Nož v hrbet (Knives Out) z Danielom Craigom, Chrisom Evansom, Ano de Armas in Jamie Lee Curtis. Film se lahko pohvali z odlično oceno 7,9 na spletni strani IMDb in spektakularno igralsko zasedbo, ki pa bi skoraj ostala brez glavnega zvezdnika.

Nož v hrbet (Knives Out)
Planet TV Filmska uspešnica Nož v hrbet premierno na Planetu

Ena najboljših stvari v črni komediji Nož v hrbet (Knives Out) sta vsekakor lik detektiva Benoita Blanca, ki ga igra Daniel Craig, in njegov pretirani južnoameriški naglas. V intervjuju je režiser Rian Johnson razkril, da je bila izbira glavnega igralca mogoča samo zaradi zapletov pri snemanju Jamesa Bonda, ki ga je v istem času snemal filmski zvezdnik.

Daniel Craig v vlogi detektiva Benoita Blanca v filmu Nož v hrbet (Knives Out) | Foto: promocijsko gradivo Daniel Craig v vlogi detektiva Benoita Blanca v filmu Nož v hrbet (Knives Out) Foto: promocijsko gradivo

V intervjuju za The Hollywood Reporter je režiser razkril, da je nenavadna kriminalna drama nastala neverjetno hitro. Povedal je, da je scenarij začel pisati januarja 2018, prvi osnutek je bil narejen do sredine leta, končno različico scenarija pa je moral poslati do septembra. Zatem je podpisal pogodbo z Danielom Craigom in čez šest tednov so že začeli snemati film, ki je postal velika uspešnica.

Zvezdniška zasedba filma Nož v hrbet (Knives Out) | Foto: promocijsko gradivo Zvezdniška zasedba filma Nož v hrbet (Knives Out) Foto: promocijsko gradivo

Daniel Craig je bil sicer vseskozi na vrhu seznama za vlogo Blanca, a bi vse skupaj lahko padlo v vodo zaradi zasedenosti angleškega igralca, ki se je v tistem času pripravljal na snemanje Bonda. Režiser je dejal, da lika Blanca namenoma ni napisal z mislijo na kateregakoli igralca, saj bi to zaradi morebitne zasedenosti igralcev lahko postala nemogoča naloga.

Kolesarstvo na Planet TV
Planet TV Zadnja kolesarska spektakla tega leta v živo na Planet 2 #video

Na njegovo srečo se je snemanje Bonda ravno v tistem času zamaknilo za tri mesece, kar je Danielu Craigu omogočilo, da se je pridružil zvezdniški zasedbi filma. 

Filmsko uspešnico Nož v hrbet (Knives Out) si boste na Planetu lahko ogledali v nedeljo ob 20. uri. Ob 22.20 sledi še tretji del filmske uspešnice Ugrabljena (Taken 3) z Liamom Neesonom.

Večerja za 5: Na deželi
Planet TV Udeleženka šova z neposrečeno izjavo: kaj bo rekel njen mož? #video
Večerja za 5: Na deželi
Planet TV Je gostiteljica pretiravala s pikantnostjo predjedi? #video
 
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.       
Ne spreglejte