Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
6. 9. 2016,
13.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Torek, 6. 9. 2016, 13.36

6 let, 7 mesecev

Peter Kauzer je imel v zadnjem času norišnico, v Tacnu bo šel na svežino #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

V Tacnu  bo konec tedna potekal finale svetovnega pokala kajaka in kanuja na divjih vodah. Tam se bo po malo daljšem odmoru v čoln znova usedel srebrni olimpijec iz Ria de Janeira Peter Kauzer. Zapleti z obnovo tacenske proge naj bi bili rešeni v sredo zjutraj.

Sproščeno vzdušje slovenskih reprezentantov na  novinarski konferenci. | Foto: Boštjan Boh Sproščeno vzdušje slovenskih reprezentantov na novinarski konferenci. Foto: Boštjan Boh

"Progo bomo odprli v sredo ob 6. uri zjutraj," je na novinarski konferenci sekretar Kajakaške zveze Slovenije Jakob Marušič.  V nedeljo so v Tacnu napovedovali veliko otvoritev obnovljene tacenske proge,  a ostalo je le pri zaskrbljenih obrazih. Že takoj naslednji dan so zahrumeli gradbeni stroji, ki so popravili napake. "V ponedeljek je stekla sanacija in žal smo izgubili dva dneva treninga, kljub vsemu pa lahko rečem, da bo ta obnova velika pridobitev za tacensko progo," je dodal Marušič.

"Na domači tekmi sem zmeraj motiviran"

Precej manj so se s prenovo proge ukvarjali naši tekmovalci. Med njimi tudi Peter Kauzer, ki je imel v zadnjih tednih zaradi obveznosti pravo norišnico. Kljub temu, da ima Kauzer glavno tekmo sezono za seboj, mu motivacije za finalno tekmo svetovnega pokala ne manjka. "Na domači tekmi sem zmeraj motiviran,  ne glede na to, da je za mano glavna tekma sezone. Zaradi preostalih obveznosti nisem mogel toliko trenirati, tako da bomo videli, kaj bo prinesel ta Tacen. Bo pa zanimivo, ker bom na štart prišel z velikim olajšanjem," je povedal Hrastničan, ki nam je priznal, da bo zaradi manjšega obsega treninga v Tacnu tekmoval na "svežino".

Benjamin Savšek si v domačem Tacnu želi dobrega rezultata. | Foto: Benjamin Savšek si v domačem Tacnu želi dobrega rezultata.

Za Benija bi bil to obliž na rano

Nekoliko bolj stresno bo za našega najboljšega kanuista Benjamina Savška, ki se mu olimpijska tekma ni izšla po njegovih željah. Beni, ki je v Riu zasedel 6. mesto, je na zadnji tekmi v Pragi, ko je bil tretji, pokazal, da še vedno spada v sam svetovni vrh. "Vsekakor je bil letos glavni cilj olimpijske igre. Če bom v Tacnu dosegel dober rezultat, bo to dober obliž na rano oziroma, da bom sezono sklenil nekoliko bolj pozitivno. Kot vedno je tudi leto pomembno narediti dober rezultat na domači tekmi," je na novinarski konferenci povedal Savšek, ki je izjemno vesel, da so končno prenovili zadnji del proge.

Eva Terčelj se je v Pragi veselila bronaste medalje. Ob njej njen trener Aleš Kuder. | Foto: Facebook Eva Terčelj se je v Pragi veselila bronaste medalje. Ob njej njen trener Aleš Kuder. Foto: Facebook

Terčeljeva prav tako v zaletu iz Prage

Na tekmi v Pragi je vrhunsko vožnjo pokazala tudi kajakašica Eva Terčelj, ki je osvojila tretje mesto. Po razočaranju, ko se ni uspela uvrstiti na olimpijske igre, je bil ta rezultat lepa popotnica za naprej. "Zmeraj je lepo osvajati odličja. Počutim se dobro in uživam v veslanju. Zagotovo je bil moj največji cilj olimpijske igre, ampak kljub vsemu mislim, da sem veliko potegnila od te sezone. Imela sem se fino," je povedala ljubljanska kajakašica, ki nam je zaupala, da ima motivacije za v prihodnje še dovolj. Ali bo to do naslednjih olimpijskih iger, pa še ne ve.

Ne spreglejte