Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 9. 2016,
14.14

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Benjamin Savšek kajak kanu

Sobota, 3. 9. 2016, 14.14

7 let, 7 mesecev

Savšek tretji v Pragi, brez dotikov bi zanesljivo zmagal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Benjamin Savšek | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je na predzadnji tekmi sezone svetovnega pokala kajakašev in kanuistov v slalomu na divjih vodah v Pragi zasedel tretje mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v sezoni. Zmagal je Slovak Matej Benuš (98,91), drugi je bil Britanec Ryan Westley (+0,25), Savšek pa je zaostal 1,83 sekunde.

Benjamin Savšek, edini slovenski finalist, je bil prepričljivo najhitrejši, vendar je imel kar dva dotika, v devetih in desetih vratcih, kljub kazenskemu pribitku pa je stopil na zmagovalne stopničke. Če bi imel le en dotik, bi zmagal.

Anže Berčič je osvojil 18., Blaž Cof 25., Jure Lenarčič pa 28. mesto. V finalu kajakašev ne bo slovenskih nastopov; Žan Jakše je osvojil 13. mesto, Janoš Peterlin je bil 19., Niko Testen pa 31.

V nedeljo bodo v polfinalu nastopili še kajakašici Uršo Kragelj in Evo Terčelj ter dvojec Božič - Taljat.

V Pragi se je vedno dobro počutil

Savšek je bil na Vltavi je edini slovenski finalist dneva, čeprav je zelo dobro kazalo tudi novincu na tekmah svetovnega pokala kajakašu Žanu Jakšetu, ki je s 13. časom polfinala za las obstal v polfinalu. V sezoni, ko Savšku ni šlo vse po načrtih in željah, je na četrti tekmi pokala le prišel do odličja. Na progi, kjer je vselej dosegal odlične rezultate, nenazadnje je na njej tudi osvojil svojo prvo kolajno s članskih svetovnih prvenstev ter prvo zmago na tekmah svetovnega pokala, je zaostal le za Benušem in Westleyjem.

Član tacenskega kluba je bil na progi sicer najhitrejši, a naredil dva dotika, ki sta ga stala zanesljive zmage. Le z enim dotikom manj bi se še vedno lahko veselil zlata, a dva sta bila v tako močni konkurenci žal preveč. Na koncu je za zmagovalcem tekme zaostal za 1,83 sekunde.

Med kajakaši so prva mesta zasedli domačini; zmagal je Jiri Prskavec, ki je bil eno stotinko hitrejši od Ondreja Tunke, tretji je bil Vavrinec Hradilek, četrti pa Vit Prindiš. Med kanuistkami, kjer tokrat Slovenija ni imela svojih predstavnic, je bila najboljša Avstralka Jessica Fox, druga je bila Čehinja Katerina Hoškova, tretja pa Britanka Mallory Franklin.

Ne spreglejte