Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 7. 2018,
11.49

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

5

Natisni članek

Milan Brglez Miro Cerar SMC izključitev

Petek, 27. 7. 2018, 11.49

5 let, 9 mesecev

Brglez: Postopek izključitve iz SMC ni bil ustrezno izpeljan #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

5

Poslanec SMC Milan Brglez je v državnem zboru komentiral vložitev pritožbe zoper sklep o izključitvi iz stranke SMC. Kot je poudaril, postopek njegove izključitve iz SMC ni bil ustrezen, pri sklepu izvršnega odbora naj bi bil po njegovih besedah kršen tudi slovenski pravni red na čelu z ustavo.

"Čeprav je zame zgodba s SMC končana, hočem, da tudi stranka SMC spoštuje slovenski pravni red in lastna pravila. Zato sem se pritožil in upam, da bo ta pritožba obravnavana na ustrezen način," je v državnem zboru pojasnil poslanec SMC Milan Brglez.

Brglez: Ne morete isti trenutek nekoga nečesa obtožiti in hkrati že razsoditi o zadevi

Po njegovih besedah pri njegovi izključitvi iz SMC niso bili spoštovani interna pravila in širši pravni red, vključno z ustavo. "Ta postopek v stranki SMC ni urejen tako, da lahko isti trenutek nekoga nečesa obtožiš in hkrati razsodiš, ampak so predvideni določeni roki, znotraj katerih je te zadeve treba izpeljati, in te zadeve niso bile izpeljane na ustrezen način," je poudaril Brglez.

Na vprašanje novinarjev, ali ostaja v poslanski skupini SMC, je Brglez odgovoril, "da za zdaj še, saj noče obremeniti pogajanj o sestavi nove vlade".

državni zbor parlament
Novice Tvegana igra Milana Brgleza

Na vprašanje, ali bo podprl novo vlado, je odgovoril, da bo to storil, če ta ne bo "preveč liberalna". O tem, ali se kot poslanec namerava pridružiti kakšni drugi politični stranki, Brglez danes ni hotel govoriti.

Brglez in Cerar sta bila med kandidati za predsednika državnega zbora

V SMC nekdanjemu predsedniku državnega zbora Milanu Brglezu med drugim očitajo, da je kršil statut stranke in pravilnik o članstvu ter da ni upošteval sklepa izvršnega odbora stranke, da pogovore o možnih koalicijah in povezovanjih vodi predsednik SMC Miro Cerar s pomočjo generalnega sekretarja Jožeta Artnaka ter sodelavcev, ki jih določi Cerar kot predsednik.

Miro Cerar
Novice Vlada Marjana Šarca stoji in pade na Miru Cerarju

Člane izvršnega odbora stranke, ki so 26. junija sprejeli sklep o izključitvi Brgleza, so zmotile tudi Brglezove izjave, da je po ustanovni seji nove sestave državnega zbora pripravljen začasno voditi državni zbor. Kot smo poročali na Siol.net, si je omenjene funkcije želel predsednik SMC Miro Cerar.

Brglez je na drugi strani ocenil, da je bila njegova izključitev zrežiran dogodek, že takrat pa je tudi opozoril, da postopka niso izpeljali v skladu s pravili. Tudi vsebinske očitke je zavrnil, saj da so bila njegova dejanja vedno v korist stranke.

Ne spreglejte